Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 WaWra

perjantai 27. marraskuuta 2009

WaWra

Mitäs nyt sitten tehdään kun jääkaapissa on wasabimuussin jäljiltä avattu putkilo piparjuuritahnaa, jonka kyljessä lukee säilymisajan olevan vain muutamia kuukausia. Mihin me työnnetään melkein koko tuubillinen vihreää tulista tahnaa?

No, vaikkapa näihin lohiwrapeihin (jotka eivät todellakaan maistu yhtä valjuilta kuin miltä näyttävät kuvassa)!



Wasabin lisäksi tarvitset:

- tortillalettuja
- ranskankermaa
- graavilohta
- jääsalaattia
(- Santa Marian Lime Pepper -maustetta)

Sekoita noin desiin ranskankermaa wasabia. Suhde on tämä:





Halutessasi voit lisätä tahnaan Santa Marian Extra Fine perheen Lime Pepper -maustesekoitusta, tai jotakin muuta maustetta, kuten sitruunapippuria, mustapippuria, tilliä, valkopippuria tai mitä nyt ikinä haluatkin. Jos et halua mitään, sekin on ookoo, sillä wasabista löytyy kyllä yksistäänkin makua.



Levitä wasabitahna tortillalle. Anna mennä ihan reilusti vaan pitkin poikin ympäripympäri koko letulle. Paitsi ei tietenkään kääntöpuolelle.



Länttää tortillan päälle graavilohta ja jääsalaatin lehtiä. Lohen ei tarvitse välttämättä olla graavattua, vaikka se parasta onkin, vaan voit käyttää vaikkapa kylmäsavustettua tai kokeilla tervasavustettua lohta, joka ainakin minua kiinnosti kaupassa. Päädyin kuitenkin graavisuolattuun, sillä kuten jo totesin, se on parasta.



Rullaa tortilla pötkyläksi, leikkaa keskeltä poikki ja vuoraa leikkauspinta ja sen puoleinen pää tuorekelmulla, jotta tortillasi pysyy kasassa eikä rullasta ala pursuilla täytteitä ulos. Anna wrapien maustua jääkaapissa hetki, tai jos olet yhtä malttamaton kuin minä, ahmi yksi puolikas samantien ilman mitään maustumisten odotteluja. Anna loppujen hengailla hetki kylmässä niin pääset maistamaan myös sellaista versiota, jossa maut (wasabi eritoten) ovat päässeet kunnolla esille ja sulautumaan yhdeksi yhtenäiseksi harmoniseksi täyteläiseksi maukkaaksi jne. jne. wrapiksi.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu