Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Pirupariskunnan päivällinen

tiistai 3. marraskuuta 2009

Pirupariskunnan päivällinenKeltaisen keittiön Pyhäinpäivän lounas oli nopeasti päätetty. Olimme ukkelin kanssa hetki sitten löytäneet Poppamiehen reseptit ja päättäneet testata niitä pian. Ja mikä olisikaan sopivampi päivä tulisten sapuskojen nauttimiseen kuin pirullinen Halloween. Reseptihelvetistä oli nopeasti valkattu lisukkeeksi wasabi-perunamuussi ja pääruoaksi värkkäämäämme jauhelihamurekkeeseenkin saimme inspiraation Poppamiehen ohjeista.Wasabimuussiin tarvitset:

- 6-10 perunaa
- yhden sipulin
- köntsän voita
- maitoa
- wasabia eli piparjuuritahnaa

Varoituksen sanasena tiedoksi, että meillä ainakin meni tovi jos toinenkin kun metsästimme wasabia lähi-Cittaristamme. Tuubia ei meinannut löytyä mistään eikä myöskään myyjää, jolta olisi voinut pyytää suunnistusapua. Tutkimme turhaan maustehyllyn, maustesekoitukset, -kastikkeet ja kolosen, jossa sijaitsi kaikkia muita mahdollisia tahnoja, mutta ei piparjuuritahnaa. Lopulta kaikki hyllyt tutkittuani bongasin pötkelön osastolta, jossa sijaitsi sushitarvikkeita, nuudeleita ja muita etnisyyksiä. Sinne suuntaan siis ensi kerrallakin kun etsin jotakin erikoista, tai jos jotakin ei löydy sieltä, mistä sen kaiken järjen mukaan pitäisi löytyä.

Kun wasabi on muilutettu turvallisesti kotikeittiöön alkaa muussin teko aina niin ihanasta perunan kuorimisesta. Minä jaksoin kuoria jopa kaksi perunaa pää höyryten ja kuorijalla hermostuneena perunaa sörkkien, kunnes ukkeli ystävällisesti armahti minut inhoamastani keittiötyöstä nappaamalla kuorimaveitsen itselleen.

Kun perunoista on saatu piestyä kuoret pois pilkotaan ne pienemmiksi ja keitetään pehmeiksi. Seuraavaksi perunat mörssätään muussiksi niin että survimen kahva irtoaa, ja lisätään joukkoon lämmitetty maito sekä sulatettu voikökkäre. Sipuli pilkotaan aivan pieneksi ja lisätään raakana muussin joukkoon. Turauta putkilosta vielä kolme teelusikallista wasabia ja sotke ne keltaiseen perunamössöösi. Maista ja totea, ettei potkua ole vielä tarpeeksi ja lisää toiset kolme teelusikallista. Totea muussi herrrrrkulliseksi.


Valkosipuli-koskenlaskijamurekkeeseen tarvitset:

- jauhelihaa (me teimme kunnon köntsän melkein kilosta jauhelihaa, mutta vähempikin riittänee)
- valkosipulidippijauhoa tai vaikkapa Santa Marian Roasted Garlic & Pepperiä
- Koskenlaskijaa (me suosimme viherpippurin makuista)
- kolme yksikyntistä valkosipulia
- suolaa ja pippuria ainakin, myös muita mausteita voi lisätä maun mukaan
- korppujauhoja (ei pakollinen)

Mörssää jauhelihaa kulhossa ja sekoita samalla joukkoon valkosipulidippi sekä mausteet. Me lisäsimme tässä vaiheessa vain suolaa ja viiden pippurin sekoitusta. Levitä mureke uunipellille tasaiseksi neliön tai suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Työnnä puoli paketillista koskenlaskijaa ihan hetkeksi mikroon pehmenemään, jotta sen joukkoon on helpompi sekoittaa kolme murskattua valkosipulia. Levitä tahna murekkeen päälle. Kääri mureke rullaksi ja ripottele päälle korppujauhoja, jotka takaavat rapean pinnan. Me rouhaisimme vielä Chili Explosionia murekkeen päälle tuomaan lisäpotkua. Tyrkkää mureke 225-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi.


Kas näin levittyy täyte ja täyte levittyy näin


Pötkylä valmiina uuniin

Näiden herkkujen kanssa me pirulaiset nautimme veren väristä punaviiniä ja kappas vaan: hetki ruokailun jälkeen päähämme kasvoivat punaiset sarvet! Myöhemmin illalla ne alkoivat vielä loistaa punaista valoa, niin että hiuksenikin muuttuivat punaisiksi ja ripsiini tuli lisää pituutta sekä timantteja. Olimme siis matkalla Halloween-pirskeisiin pienen itsensä somistamisen (tai pikemminkin pirullistamisen) jälkeen.


Bilepaikalla oli todella nähty vaivaa oikean tunnelman luomiseen. Kaiken muun härpäkän lisäksi parvekkeen pöydällä keekoili kurpitsalyhty, seinillä oli hämähäkkejä seitteineen, ruokapöydällä oli vaikka mitä hurjia kummallisuuksia ja juhlavieraatkin olivat vähintäänkin epäilyttävän näköisiä.. Oli noitaa, pirua ja pelottava nunna, joka sai kirkon kellot soimaan pelkästään koskettamalla kaulassaan olevaa ristiä. Paikalla oli tietenkin myös Pasi, jolla oli kengät isonneet. Hänen tarinansa tosin ymmärtävät vain paikalla olleet sekä Japanin Kirka.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu