Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Parasta Jamieta

tiistai 29. marraskuuta 2011

Parasta Jamieta



Tämä on ollut Ukkelin lemppari kaikista tähän asti kokkaamistani Jamie Oliverin ruoista, joten halusin tehdä reseptille ihan oman postauksensa, vaikka muuten yhdistelenkin useampia Jamien ruokia yhteen postaukseen. Savulohta ja uusia perunoita sisältävä ruoka on kieltämättä kesäinen, mutta eikö vain olekin hyvä, että olen ajoissa, ja ennakoin jo nyt tulevaa kesää? Kysehän ei siis todellakaan ole siitä, että olisin myöhässä postausteni kanssa, ja tämäkin postaus olisi muka kuulunut viime kesään. Höpsis, mä olen vaan sellainen aikainen lintu, joka nappaa uuden perunan jo marraskuussa.



4 annokseen tarvitset:

- 600 g uusia perunoita
- merisuolaa ja mustapippuria
- 1 sitruunan
- lorauksen punaviinietikkaa
- oliiviöljyä
- 2 rkl kapriksia
- 3 cm piparjuurta tai raastetta (tai wasabia)
- 1,5 dl ranskankermaa
- tilliä
- 400 g savulohta

Pese potut ja keitä niitä merisuolalla maustetussa vedessä noin 15-20 minuuttia. Sekoita odotellessasi sitruunan kuori ja puolikkaan sitruunan mehu (älä heitä toista puolikasta pois, tarvitset sitä myöhemmin!), viinietikka, kolme kertaa etikan määrä öljyä sekä kaprikset keskenään. Mausta kapriskastike suolalla ja pippurilla.

Kun perunat ovat kiehuneet kierittele ne vielä kuumina kapriskastikkeeseen. Anna pottujen jäähtyä hieman sillä aikaa kun pilkot tilliä ja sekoita sitten tillikin perunoiden sekaan. Mausta ranskankerma piparjuurella (tai wasabilla), puolikkaan sitruunan mehulla sekä suolalla ja pippurilla.

Asettele tarjoiluvuoan alimmaiseksi savulohi ja lusikoi ranskankermaa päälle. Asettele päällimmäiseksi perunat kapriskastikkeineen ja tilleineen. Lopuksi vielä öljyloraus kruunaamaan koko komeus ja sitten ei muuta kuin syömään!

Tämä oli oikeasti todella helppo, nopea sekä herkullinen ruoka ja ansaitsee ehdottomasti kunniamaininnan. Melkein harmittaa että julkaisen reseptin ennen kuin olen ehtinyt tarjoilla tätä tuleville ruokavieraillemme, sillä nyt blogia lukevat vieraat tietävät pöydässä möllöttävän herkkuannoksen olevan paljon helpompi ja yksinkertaisempi tehdä kuin miltä se maistuu. Näppärimmät voivat soveltaa kesäistä reseptiä käyttämällä siinä uusien perunoiden sijaan ihan tavallisia pottuja ja tyrkkäämällä tarjoiluvuoan vaikkapa joulupöytään. Maistuis varmaan joulupukillekin.


Tunnisteet: , ,

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kaikki ainekset just mun makuun. Onnistunee varmaan ns. vanhoista jauhoisista perunoista, jotka imasee hiukan itteensä. Tää tulee herkkupöytään!!

1. joulukuuta 2011 klo 23.05  
Blogger Martina kirjoitti...

Jep, jauhoiset perunat toimivat tässä varmasti erinomaisesti. Ai että, tekisi mieli tehdä tätä itsekin heti uudelleen. :)

2. joulukuuta 2011 klo 10.04  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu