Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Endless summer

torstai 17. marraskuuta 2011

Endless summer


Älkää ottako otsikkoa *ittuiluna tämän kirpeän (jäätävän kylmän), tunnelmallisen (pilkkopimeän) ja kauniin (masentavan harmaan) syksyn keskellä. Tällä kertaa esittelemäni lime-juustokakku vaan sattui viemään allekirjoittaneen takaisin viime kesän helteisiin, sillä kun tätä kakkua lusikoitiin, oli kesä parhaimmillaan. Oi niitä aikoja..



Kuvien perusteella tämä on näköjään ollut taas niitä hetkiä, kun kuvaaminen ei voisi vähempää kiinnostaa, vaan haluaisi jo päästä lusikoimaan kakkua. Enkä näköjään ollut ainoa joka ajatteli samoin, niin ahnaasti siellä jo ronkitaan kakkua esiin vuoastaan. Ei vaan, hyvä että kakun ottaa esiin joku muu kuin minä, sillä tapanani on löräyttää kakku tuusannuuskaksi keskelle lattiaa sen kanssa kikkaillessani. Annan siis jatkossakin kakkulapion/veitsen suosiolla muiden haltuun, joten varautukaa vaan kanssaherkuttelijat, teidän näppäriä käsiänne tullaan tarvitsemaan jatkossakin.

Pohja:
- 200 g digestivekeksiä
- 100 g voita

Täyte:
- 5 liivatetta
- 2,5 dl kermaa
- 2 kananmunaa (joista käytetään vain valkuainen)
- 250 g maustamatonta tuorejuustoa
- 3 limettiä
- 3 tl vaniljasokeria
- 1,5 dl sokeria
- loraus vettä

Kiille:
- 4 liivatetta
- 3 limettiä
- 0,5 dl sokeria
- pari desiä vettä
- vihreää elintarvikeväriä (ja tämä ei sitten todellakaan ole pelottava eikä vaikea asia niin kuin allekirjoittanut luuli. Pieni purkki löytyy kaupan leivontahyllystä ja ainetta on helppo lorauttaa kiilteen joukkoon)

Murskaa keksit ja sekoita ne hieman pehmenneeseen voihin. Painele voikeksiseos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi ja tiiviiksi kerrokseksi. Laita seuraavaksi liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa sillä aikaa sekä kerma että valkuaiset vaahdoksi omissa kulhoissaan. Sekoita tuorejuusto, limemehu ja sokerit keskenään sekä kerma- ja valkuaisvaahdot myöskin keskenään. Nyt sinulla on siis juustomehusokeriseos ja vaahtoseos odottamassa jatko-ohjeita.

Kiehuta pieni loraus vettä, sulata liivatteet siihen ja sekoita tuorejuustoseokseen. Nostele valkuaiskermavaahto sekaan ja kippaa taikina (tai mikä lie juustokakkuseos mössön nimi onkaan) vuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta tarvittaessa ja anna kakun sitten jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä tehdään vielä kiille liottamalla liivatteita ja sekoittamalla ne limemehusta ja sokerista tehtyyn kiehuvan kuumaksi lämmitettyyn mehuun. Värjää neste elintarvikevärillä ja anna jäähtyä hyvin ennen kuin kippaat kiilteen lusikan avulla kakun päälle. Jähmetä jälleen jääkaapissa tovi ja kas, kakku on valmis ronkittavaksi!


Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu