Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Ostoslista

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Ostoslista



Sain Meanwhile in Longfield -blogin Hulilta (eli tuttavallisemmin Kälyltä) kivan ostoslistahaasteen. Ideana on listata omalla ostoslistalla olevia asioita ja ajattelin heti, että tämähän on helppo juttu. Ostettavaa nimittäin piisaa. Haaste jäi muhimaan päähäni, kirjoitin alustavaa ostoslistaluonnosta ja yhtäkkiä huomasin ostaneeni jo monta listalla olevaa asiaa. Että jaahas, ei tämä niin helppoa olekaan, minulla kun on näköjään tapana ostaa heti ainakin kaikki pienemmät asiat joita tarvitsen. Aina sitä oppii uutta itsestään, en nimittäin ollut tajunnut tätä luonteenpiirrettäni aiemmin.

Olen toki tiennyt olevani hieman malttamaton ja hoitavani kaikki asiat mieluummin liian ajoissa kuin ajoissa (nimimerkillä lähes kaikki joululahjat on jo hankittu), mutten ollut kiinnittänyt aiemmin huomiota siihen miten vähän aikaa hankinnat oikeasti viihtyvät ostoslistallani. Poikkeuksiakin toki on (palatkaamme niihin kohta), mutta listalle heti haasteen saatuani kirjoittamani raippa, vuokrahevonen, ulkoilutakki, lämpökerrasto sekä tekninen aluskerrasto talven ulkoliikuntaa varten on jo ehditty hankkia.

Nopeasti vaihtuvien hankintojen lisäksi listalla on kuitenkin muutama ostos, joita en ole saanut vielä hommattua enkä todennäköisesti saakaan hankittua vähään aikaan, vaikka osa niistä on ollut ostoslistallani jo pitkään. Suurin osa näistä tuotteista on niin tylsiä etten jaksa mennä metsästämään niitä, tai sitten niin kalliita ettei pätäkkä riitä. Tässäpä siis lista näistä tuotteista:


1. Juoksukengät.

Tarvitsisin uudet juoksukengät, sillä vanhat alkavat olla jo melko kuluneet. Suunnittelin jo kesän lopulla ostavani uudet kengät alennusmyynneistä, mutta en vain ole saanut raahattua itseäni urheilutarvikekauppaan. Villi veikkaukseni onkin, että juoksen vielä ensi kesänkin vanhoilla kengilläni, ja sitten on muuten aivan turha ihmetellä miksi penikat, polvet ja alaselkä kipeytyvät.

2. Pohjalliset ja polvituet.

Uusiin juoksukenkiin olisi hyvä hankkia edellälueteltujen juoksuvaivojen takia hyvät pohjalliset. Polvitukiakin voisi olla hyvä kokeilla, sillä ne todennäköisesti pitäisivät luonnostaan löysät ja sisäänpäin lonksuvat polveni raiteillaan minkä myötä urheiluvaivat voisivat vähentyä huomattavasti. Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin rasitusvamma kesken parhaan juoksuinnostuksen ja hyvien juoksusäiden.

3. Sykemittari

Sykemittarista olen haaveillut jo pitkään, mutta en vain ole saanut sitäkään hankittua. Urheiluvälineliike tuntuu todellakin olevan liian kaukana kun katselee tähänastista ostoslistaani. Listalle ilmestynee myöhemmin myös kahvakuula ja crosstrainer, mutta niiden hankinta on ajankohtaista vasta sitten kun saan hieman lisää asuinneliöitä ympärilleni.

4. Verenpainemittari

Lääkäri sanoi että Martinan pitäisi tarkkailla verenpainettaan mittaamalla sitä kotona, mutta Martinalla ei ole enää omaa olkavarsimittaria, eikä Martina ole saanut hankittua sellaista, sillä tuntuu että tarjouksessa on aina vain rannemittareita, jotka eivät ole yhtä luotettavia kuin olkavarsimittarit (mikä lausejako muka, kaikki yhteen putkeen vaan ettei kukaan saa mitään selvää!). Sen sijaan että Martina olisi tarkkaillut verenpainettaan, on Martina pitänyt lukemat korkealla juomalla kahvia ja muuta kofeiinipitoista sekä syömällä salmiakkia. Niin ei saisi tehdä.

5. Tyyny

Tarvitsisin tämänhetkisen tyynyni lisäksi vielä toisen tyynyn kannattelemaan isoa ja painavaa päätäni. Yksi tyyny ei selvästikään riitä, sillä minulla on tapana tunkea käsi tyynyn ja pään alle tuomaan lisäkorkeutta (arvatkaa kuinka monta kertaa olen herännyt käsi puutuneena) ja silti niska-hartiaosasto on toisinaan aivan jumissa aamuisin.

6. Mustat avokkaat

Mustat tavalliset avokkaat umpinaisella kärjellä ja sopivan korkuisella korolla, eli kengät, jotka sopivat kaikkiin tilaisuuksiin ja joissa pystyy hengailemaan koko päivän. Näiden hankkiminen vaan vaatisi niin paljon sovittamista ja etsimistä, etten millään ole saanut niiden hankkimista aikaiseksi. Lisäksi niiden hankkiminen on vähän tylsää, mikä ei varsinaisesti kasvata shoppailuinnostusta.

7. Keittiötavaraa

Keittiöön tarvitsisimme ainakin uusia kauhoja (sillä olemme katkaisseet muskelikäsillämme kaikkien kauhojen varret, paitsi tietysti sen huonon, jonka kauhaosa on täynnä halkeamia), hyvän veitsen (tai veitsisetin), tupperware-valkosipulipuristimen (sillä se on paras) ja yleiskoneen (niin onnistuu taikinan tekokin helpommin). Lisäksi uuden talomme keittiöön haluaisin vaikka mitä kivaa kun säilytystilaa tulee olemaan rutkasti enemmän, mutta niistä ei toistaiseksi sen enempää.


8. Kirjoja

Myös kirjoja on ostoslistallani aina (onhan haaveenani koko seinän kokoinen kirjahylly täynnä kirjoja), vaikka tuppaan hankkimaan niistäkin uusimmat himotuksen kohteeni heti. Seuraava kirja on kuitenkin pysynyt ostoslistallani jo pidempään enkä millään saa sitä hankittua vaikka haluaisinkin: The Flavour Thesaurus - Pairings, recipes and ideas for the creative cook (Bloomsbury, 2010).

9. Kestosuosikit


Ostoslistallani komeilevat aina Mariskoolit, Nomination-palat, Bodyshopin vartalovoit, ratsastustunnit, -leirit ja -vaellukset sekä ulkomaan ja kotimaan matkat. Näistä mitään ei voi koskaan olla liikaa.

10. Ainiin ja vielä ne pari pikkujuttua..

Yllälueteltujen hankintojen lisäksi ostoslistalla on vielä
uuteen kotiin tarvittavat pikkujutut, kuten keittiökalusteet, kulmasohva, poreallas, kirjahylly, sauna, kodinhoitohuoneen kalusteet, pari telkkaria, työpöytä, meikkipöytä, kahden wc:n kalusteet, ruokailuryhmä, nurmikko, 11 puuta, pihakalusteet sekä seinät, katto ja kaikki muu tarvittava siihen taloon, johon nämä tulevat. Mutta nämä ovat tosiaan niitä pikkujuttuja, jotka hoituvat käden käänteessä pikkurahalla, joten ei mietitä niitä sen enempää.

Lähetän haasteen eteenpäin kahdelle blogiani ihan ensimmäisten joukossa kauankauan aikaa sitten kommentoineelle kaverille, eli Tamarind Heavenin Hipulle sekä Annan tuvan Annalle. Ostoslistat jakoon tytöt!

Tunnisteet: ,

4 kommenttia:

Blogger Maireanna kirjoitti...

Voi kiitos haasteesta :-)
Puhelin kilkatti viestiäsi ja piti heti kurkistaa vaikka köhin tässä lentsun kourissa..yääk! Kunhan tokenen, niin pittääpä syventyä. Nyt alan keitellä sipulimaitoo..muistatko lapsuuden lentsulääkkeen :-)

16. marraskuuta 2011 klo 12.40  
Blogger Satu kirjoitti...

Jee, kiva, kiva!! Hauska haaste, jonka otan vastaan innolla. :-)

Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin muuten sanoa, että juoksukenkien ostamista ei kannata lykätä liian pitkään. Itse lykkäsin kerran lenkkareiden ostoa ainakin vuoden (ai miten niin hidasta toimintaa) ja jouduin lopulta säärikivun takia magneettikuvaukseen, kun minulla epäiltiin rasitusmurtumaa. Penikathan kinttuani lopulta vain vaivasivat, mutta juoksutaukoa tuli niiden takia aika monta kuukautta. Että nyt sinne lenkkarikauppaan, Martina, hopi, hopi! :-)

16. marraskuuta 2011 klo 13.25  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hah, joululahjasi on sitten päätetty! :) Ei se ihan sauna ole, mutta jotain listalta kuitenkin. Toivottavasti kukaan muu ei tee samaa ostopäätöstä kuin minä.

16. marraskuuta 2011 klo 16.37  
Blogger Martina kirjoitti...

Anna: Ole hyvä haasteesta! Sipulimaito ei kuulosta tutulta ainakaan tähän hätään, mutta auttaisi varmasti täälläkin päässä jylläävään flunssaan.

Hippu: Okei okei, mä lupaan hankkia uudet juoksukengät ennen kevään juoksukelejä! Mäkin jouduin viime vuonna penikoiden takia juoksukieltoon, enkä todellakaan halua samaa tuomiota uudestaan.

Huli: Heh, jos se ei ole sauna, niin sitten se on varmaan nurmikko, katto tai 11 puuta. :D Nyt varsinkin täytyy siis olla ostamatta mitään listalta, vaikkei tässä kyllä muutenkaan ole pelkoa että olisin saanut mitään noista hankittua ennen joulua. Miksi joidenkin asioiden hankkiminen on niin vaikeaa..

17. marraskuuta 2011 klo 8.07  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu