Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Ukkelin synttärit

torstai 28. huhtikuuta 2011

Ukkelin synttärit

Ukkeli vanheni vuodella tammikuun lopulla (ai miten niin myöhässä nää mun postaukset?), ja tällä kertaa päätin järkätä hänelle yllärisynttärit. Kerroin jo hyvissä ajoin, että kyseisenä viikonloppuna hänen tulee vain totella minua ja siinä kaikki. Armas Ukkelini tokaisi pyyntööni, että "Ainahan mä tottelen", joten mitä tavallisesta poikkeavaa siinä muka olisi? Niin no ei mitään, mutta silti.


Aamu alkoi perinteisesti minun noustessa ajoissa ylös tekemään sankarille aamiaista. Tällä kertaa tarjolla oli Jamien munakasta, pannulla paistettua chorizoa ja bratwurstia sekä edellisen illan Kälyn ja Insinöörin kestitsemisestä jääneitä juustopalloja, täytettyjä herkkusieniä, cocktail-tikkuja sekä karjalanpiirakoita munavoilla. Lisäksi keitin tietysti pannullisen kahvia ja korkkasin skumppapullon. Puolen päivän jälkeen lähdimme liikkeelle juna-aseman suuntaan. Juna vei meidät Tikkurilaan, ja Ukkeli paheksui kun ostin meille junaliput vain hetki ennen junan pysähtymistä Tikkurilan asemalle. Juu, ei silloin enää voi tulla tarkastajia, mutta kun omatunto ei antanut periksi pummilla kulkemiselle.

Ei kerrota kuitenkaan sitä, että illalla tulimme takaisin kotiin hyvillä mielin pummilla Silloin tosin oli aihettakin jättää lippu maksamatta: Juna lähti asemalta ensin väärään suuntaan ja seisoi pitkin matkaa luvattoman pitkiä aikoja paikallaan, koska joku muu juna meni rikki / oli ohjauslaitevika / vaihteet olivat jäässä / Helsingin päässä oli ruuhkaa / ovet eivät menneet kiinni / edellämme kulki hitaampi juna / kuski puuttui / lunta satoi / oli pakkanen, tai mikä ikinä olikin tällä kertaa (teko)syynä. Voi VR ja VR:n kootut selitykset..

No mutta kuitenkin, VR vei meidät siis Tikkurilan asemalle, josta kävelimme Tikkurilan Chico'siin. Ravintolassa odotti liuta Ukkelin kavereita, jotka olivat tilanneet skumpat pöytään valmiiksi. Kippis ja kulaus, juhlat voi alkaa! Söimme oikein pitkän kaavan mukaan alku-, pää- ja jälkiruoat sekä kumosimme muutaman viinilasillisen ruokailun ja höpöttelyn lomassa.



Alkuun otimme Ukkelin kanssa puoliksi juustolla täytettyjä jalapenoja dipin kera.Nam.


Pääruoaksi minä söin kalkkunaa ja Ukkeli tilasi hervottoman burgerin, joka meinasi aiheuttaa ähkyn synttärisankarillemme.




Jälkkäri menee kuitenkin eri mahaan, joten tilasimme loppuun vielä juustokakkua. Oli hyvää ja oli ähky.

Ravintolassa ojensin Ukkelille lahjakuoren, joka sisälsi liput Juoppohullun päiväkirja -teatteriesitykseen. Ja oho, esityshän olisi jo tänään parin tunnin päästä Järvenpäässä! Sinne siis muutaman kaverin kanssa naureskelemaan huonolle huumorille. Järvenpää-talossa naukkasimme yhdet viskit ja tarkoituksena oli vielä mennä keskustaan moikkaamaan Maajussiperhettä sekä Vilukissaa ja Tukkaa, mutta VR:n törttöily sekä vanhuus ja väsymys saivat meidät ponkaisemaan ulos junasta kotipysäkillä. Seuraavana päivänä oli kuitenkin messut ja muuta puuhaa, joten aamulla kiitimme päätöstämme mennä ajoissa nukkumaan.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu