Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Jamien muna...kas!

tiistai 25. tammikuuta 2011

Jamien muna...kas!



Uudenvuoden aattona oli aikaa nähdä hieman vaivaa aamiaisen, tai oikeastaan ajankohdaltaan sopivammin brunssin eteen, joten Jamie Oliverin kirja käteen ja jotakin aamiaiseksi sopivaa etsimään. Lopulta brunssiaamiaisen kanssa meinasi kuitenkin tulla kiire, sillä saimme hätäpuhelun seuraavana päivänä avioituvalta sulhaselta, joka tarvitsi kuljetusapua hääpaikan koristeille.

Ehdimme kuitenkin valmistaa ja syödä Jamien perunamunakkaan rauhassa ennen kuin riensimme apuun harmaalla ratsullamme, joka myös Ukkelin bemarina tunnetaan. Sen nimi on muuten Belarusso, jos minulta kysytään. Jos taas Ukkelilta kysytään, sillä ei varmaankaan ole nimeä. Toisen auton nimi on Prinsessa 900 tai Rin Tin Tin, ihan niin kuin se teitä kiinnostaisi.

Joo, tehdäänpäs nyt sitä munakasta.



Tarvitset:

- 4 pientä kiinteää perunaa
- merisuolaa ja mustapippuria

- 6 kananmunaa
- 2-3 kpl chorizo-makkaraa, tai useammankin jos teillä on tapana vähän maistella jääkaapista löytyviä makkaroita pitkin päivää.
- tuoreen rosmariininipun lehdet
- 2 salottisipulia
- 1 sitruuna
- oliiviöljyä
- persiljaa

Kuori sekä siivuta perunat ja keitä ne pehmeiksi. Riko munat kulhoon, sekoita niiden rakenne rikki ja mausta suolalla sekä pippurilla. Siivuta makkara ja paista peruna- sekä makkaraviipaleet pannulla kullanruskeiksi. Ota perunat ja makkarat hetkeksi sivuun ja lisää rosmariinin lehdet kuumalle pannulle, johon on jäänyt makkarasta mukavasti rasvaa. Kaada kananmunat heti rosmariinien päälle ja lisää makkara- ja perunasiivut päällimmäiseksi. Laita koko homma uuniin grillivastuksien alle kypsenemään tai jatka paistamista loppuun asti liedellä.


Siinä se kypsyy, äitin pikku munakas..

Pilko salottisipulit ja mausta ne sitruunan mehulla, mustapippurilla ja halutessasi myös suolalla. Lorauta hieman öljyä sekaan, sillä Jamie tykkää tehdä niin. Kun munakas on kypsä ripottele sen päälle persiljasilppu, salottisipulit ja lorauta päälle vielä vähän öljyä, sillä Jamie tykkää tehdä niin. Sano vielä kerran että Jamie tykkää tehdä niin, sillä se on ärsyttävää. Jamie tykkää tehdä niin.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu