Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Ja sinä olet höyhen mun vietävänä

torstai 16. joulukuuta 2010

Ja sinä olet höyhen mun vietävänä


Kuva on taattua kännykkäkamera laatua, sillä parempi kamerani oli juuri kokenut väkivaltaisen kuoleman Ukkelin takataskussa.

Hiljattain uudistuneessa Kinuskikissan blogissa on tarjolla mitä upeampia kakkuja ja leivonnaisia, joita katsellessa alkaa väistämättömästi kakkuhammasta kolottaa ja vesi herahtaa kielelle. Koristeluinspiraatiokin iskee helposti kun viettää vähänkin pidemmän ajan Kinuskikissan blogissa. Armoitettu mämmikoura kun olen, en kuitenkaan ole vielä edes uskaltanut yrittää tehdä leipomuksiini mitään lähellekään Kinuskikissan luomusten tasoa olevia koristeita. Enkä uskalla nytkään, vaikka kakkusen teinkin (tuossa viime kesänä, hups, miten niin myöhässä nämä postaukset..).

Alkuperäinen ohje löytyy Kinuskikissalta, mutta tässä olisi omat pikkuriikkiset muutokseni sisältävä kakkuresepti höyhenenkeveään sitruunajuustokakkuun:

- 200 g Digestive-keksejä
- 1 prk vauvanruokaa (hedelmämössöä siis, eikä mitään karjalanpaistia. Itsellä oli jokin mangoinen hedelmäpiltti)
- 9 liivatetta
- sitruuna
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl rasvatonta hedelmäjogurttia (mulla oli muistaakseni joku ananaksen makuinen)
- 1 prk rasvatonta maitorahkaa
- 2 dl makeutusjauhetta (tai ihan vaan sokeria)
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 valkuaista
- 2,5 dl appelsiinimehua

Hakkaa Digestivet kaulimella tohjoksi (tai murskaa ne jollakin vähemmän väkivaltaisella ja kätevämmällä tavalla). Sekoita vauvanruoka keksimurskaan ja painele tasaisesti leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle.

Liota kuusi liivatetta kylmässä vedessä (jätä loput kolme odottamaan parempia aikoja aka kiilteen tekoa). Purista sitruunasta mehut ulos ja raasta hedelmäraukan kuorikin niin, että jäljelle jää vain kovin rikkinäiset sitruunankuoret. Sekoita sitruunan kuoriraasteen kanssa tuorejuusto, jogurtti, rahka, makeutusjauhe ja vaniljasokeri.
Kiehauta sitruunamehu, sulata liivatteet siihen ja lisää sitten mukaan täytteeseen. Vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto varovasti täytteen sekaan. Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja hylkää jääkaappiin jähmettymään vaikkapa yön yli, tai 3-4 tunniksi jos aikaa ei ole enempää.

Herää aamulla aikaisin tekemään kiille, sillä vieraat joille kakkua tarjoillaan tulevat lähestulkoon samaan aikaan illalla kun tulet itse töistä, joten kiilteelle ei ole työpäivän jälkeen enää aikaa. Kiehauta noin puoli desiä appelsiinimehua ja sulata kylmässä vedessä liottamasi liivatteet (3 kpl) mehuun. Lisää loput appelsiinimehut ja anna homman jäähtyä hetki ennen kuin kaadat sen lusikan kautta irtopohjavuokaan täytteen päälle kiilteeksi. Tyrkkää homma taas jääkaappiin jähmettymään.


Painonvartijoille, keventäjille ja muille tiedoksi, että koko kakku sisältää noin 1700 kaloria ja yksi pala 140-145 kaloria (jos jaat kakun 12 palaan). Ei kovin paljon kakuksi siis. Mielestäni keveyden myös maistoi kakussa, vaikka se hyvää olikin. Pidän silti enemmän ihanan kovasta, murenevasta ja rapeasta margariini-keksipohjasta sekä mehevänmuheasta, paksusta ja kaloripitoisemmasta täytteestä. On tämä silti hyvä kakku niihin hetkiin kun olo ei ole höyhenenkevyt (vaan ällöttävän turpea, tönkkö ja väsynyt), mutta kakkua tekisi silti mieli. Ja niinä hetkinä kun viihtyy mukavasti omissa sutjakoissa nahoissaan, voi tätä kakkua ottaa hyvällä omallatunnolla useamman palan.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu