Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Porkkanapolenta

keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Porkkanapolenta



Tää teki pienen inventaarion blogitekstiensä arkistossa ja oho, sieltähän löytyi vaikka mitä jo aikoja sitten kokattua. Tää yrittäis nyt purkaa näitä vanhuksia esiin. Aloitetaan porkkanapolentasta.

Keltaisen keittiön ylähyllyllä nököttää pussi polentajauhoja, joita yritän muistaa käyttää, mutta harmillisen usein kuitenkin unohdan pienen pussukan isompien möhkäleiden taakse. Erään kerran löydettyäni jälleen kerran polentapussin kaapista, ajattelin kokeilla tehdä siitä jotakin uutta sekoittamalla hieman porkkanaa valmiin polentapuuron sekaan.

Keitin polentan pakkauksen ohjeen mukaan aivan normaalisti, mutta mikä ei ollut normaalia, oli vieressä poriseva kattila, johon kuorin porkkanaa kiehumaan. Kun porkkanat olivat pehmeitä, mörssäsin ne sauvasekoittimella vauvanruoaksi ja sekoitin mössön valmiiseen polentaan. Hyväähän siitä tuli, ei siis mikään huono kokeilu ollenkaan! Porkkanapolentan kruunasi sinihomejuuston palanen, joka suli ihanasti lämpimän puuron joukkoon ja toi suolaisuudellaan kivaa kontrastia makeahkoon porkkanamössöön.

Polentan kaveriksi tein jauhelihapötkylöitä, jotka maustoin tällä kertaa Maajussipariskunnan Turkista tuomilla mausteilla. Lisäksi vielä runsaasti paistettuja sipulirenkaita ja annos on valmis. Maistuis varmaan mulle uudestaankin.

Tunnisteet: ,

5 kommenttia:

Blogger Pullopostia kirjoitti...

Tämä onkin hyvä ja helppo idea toteuttaa,kiitos ohjeesta! Meilläkin on jäänyt polentapussi kaapin perällä...

1. joulukuuta 2010 klo 13.57  
Blogger Martina kirjoitti...

Onneksi polentajauhot säilyvät hyvin, joten ei haittaa jos pussi välillä katoaisikin kaapin perälle. :)

2. joulukuuta 2010 klo 10.44  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hepskukkuu! Täältäkin ilmoittautuu yksi, joka osti polentapussin joskus aika kaaaauuuuuaaaan sitten (onneksi ei päiväys vielä menny). Oletkos kokeillut grillata sitä? Siis valmista polentaa? Tai paahtaa uunissa. Olen ihan kokematon, mitä polentaan tulee, mutta jostain luin, että polentan maku syvenisi jotenkin uunissa paahtamalla, grillaamalla, siis vastuksen alla tai jotenkin.

4. joulukuuta 2010 klo 12.39  
Blogger Martina kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

7. joulukuuta 2010 klo 10.51  
Blogger Martina kirjoitti...

Minäkin olen kuullut polentan grillaamisesta hyviä kokemuksia, ja olenkin soveltanut vinkkiä paistamalla valmista polentaa seuraavana päivänä pannulla. Levitän ylijääneen polentapuuron leivinpaperin päälle tai lautaselle noin sentin paksuiseksi levyksi ja laitan jääkaappiin jähmettymään. Seuraavana päivänä leikkaan levystä ohuehkoja suorakaiteita ja ruskistan tikut varovasti pannulla. Ja hyväähän siitä tulee. Rapeaa ja makukin on kovin erilainen kuin polentapuurossa, joten polentaan ei pääse kyllästymään vaikka sitä söisikin useampana päivänä peräkkäin. Suosittelen kokeilemaan niin päästään niistä kaapin perälle pesiytyneistä polentan jämistä eroon. :)

P.S. Hakemalla blogin oikeasta sivupalkista löytyvällä "Hae tästä blogista" -toiminnolla sanalla "polenta" löydät pari vanhempaa postaustani polentasta.

7. joulukuuta 2010 klo 10.55  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu