Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Paprika-oliivileipä

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Paprika-oliivileipä


Hei me leivotaan -sivustolla seikkaillessani löysin aamiaissämpylöiden lisäksi myös toisen reseptin, jota oli päästävä heti kokeilemaan. Oliivi-paprikaleipä vaikutti juuri minulle sopivalta, ja kun kaapissa oli valmiina oliiveja ja leipäsiirappikin oli tullut ostettua, ei mikään estänyt minua pyöräyttämästä leipää lauantai-illan pikkusuolaiseksi.

Tarvitset:

- 2,5 dl kädenlämpöistä vettä
- puolikkaan palan hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl leipäsiirappia
- 1/4 dl öljyä
- noin 6 dl sämpyläjauhoja

Leivän pinnalle tuleepi vielä:

- n. 1 rkl leipäsiirappia
- n. 1 rkl öljyä
- 1 paprika pilkottuna pieniksi palasiksi
- noin desi mustia oliiveja (pilko heidätkin)

Sekoita vesi, hiiva, suola, leipäsiirappi ja oliiviöljy. Lisäile sekaan jauhoja vaivaten taikinaa samalla niin hyvin kuin pikkukätösesi vain jaksavat. Vaivaa vielä vähän lisää ja peitä sen jälkeen taikina keittiöliinalla. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Odotellessasi voit pilkkoa paprikat ja oliivit.

Kun taikina on paisunut tarpeeksi, levittele jauhoja leivinpaperoidulle uunipellille ja heitä taikina päälle. Muotoile taikinasta leipä tai kaksi. Leivän on tarkoitus olla ohuehko, joten levitä taikinaa rohkeasti tarpeeksi laajalle alueelle.

Valuta leipästen päälle oliiviöljystä ja leipäsiirapista raitoja. Siirappi varsinkin tuo ihanaa makua valmiiseen leipään, joten tätä vaihetta ei kannata jättää väliin. Painele pilkkomasi paprikan palat ja oliivit kunnolla leivän pintaan kiinni. Itse en painanut niitä tarpeeksi syvälle, joten pienet paprikat ja oliivit tipahtelivat syödessä leivän päältä lautaselle, syliin sekä lattialle. Oho.

Paista leipää 225-250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja herkuttele heti. Parasta leipä oli juuri uunista tulleena, mutta myös jäähtynyt leipä maistui seuraavana aamuna oikein herkulliselta.

Tunnisteet: ,

2 kommenttia:

Anonymous Katiskatar kirjoitti...

Onpa herkullisen näköinen leipä :) nam!

16. marraskuuta 2010 klo 17.27  
Blogger Martina kirjoitti...

Se myös maistui kovin herkulliselta. :)

17. marraskuuta 2010 klo 10.23  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu