Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Salmiakkisuklaata

torstai 13. tammikuuta 2011

Salmiakkisuklaata



Tätä suklaaherkkua muistan saaneeni ensimmäisen kerran aikoja sitten Maajussin morsiamelta, muistaakseni ystävänpäivä- tai sitten joksikin muuksi lahjaksi. Ja ne olivat silloin jo niin hyviä, että oli pakko syödä kerralla koko pussi. Nämä namut ovatkin ehdoton herkku ihmiselle, joka rakastaa sekä suklaata että salmiakkia. Eli minulle. Ja monelle muullekin.

Tällä kertaa tein turkinpippuri-suklaata joululahjaksi ja siinä sivussa muutaman palan myös itselleni. Tai ehkä muutaman kymmenen palaa.. Suklaaherkun teko on niin yksinkertaista, ettei tätä voi edes kutsua reseptiksi, mutta tässä ohjeenpoikanen kuitenkin tuleepi:

Tarvitset suklaata ja turkinpippuria. Keltaisessa keittiössä käytettiin tällä kertaa taloussuklaata ja valmista turkinpippurimurskaa, mutta muistan hakanneeni aikana ennen murskapussien kauppaan ilmestymistä kokonaisia turkinpippurikarkkeja rikki tätä suklaata varten. Jos siis olet agressiivisella tuulella, voit valita kaupasta myös kokonaiset turkinpippurit ja murskata ne ylimääräisellä energiallasi. Tai sitten otat vain sen murskapussin, elämä on paljon helpompaa niin.


Sula suklaa on muuten aika hyvää. Saatoin maistaa lusikallisen jos toisenkin..

Suklaa sulatetaan varovasti esimerkiksi mikrossa ja turkinpippurimurska sekoitetaan sulan suklaan joukkoon. Seos levitetään leivinpaperille ja annetaan jähmettyä, minkä jälkeen suklaalevystä voi murtaa palasia ja syödä ne. Kukaan ei estä myöskään haukkaamasta kokonaisesta levystä palasia jos kärsivällisyytesi ei riitä paloitteluun. Ja muistakaa sitten, että teitä on varoitettu: Tähän jää koukkuun!


Tämä pussukka meni siskon joululahjapakettiin

Tunnisteet:

2 kommenttia:

Anonymous Anna kirjoitti...

Tämän täytyy olla hyvää! Tykkään Fazerin salmiakkisuklaasta, mutta tämä voisi olla vähemmän imelää.

13. tammikuuta 2011 klo 16.27  
Blogger Martina kirjoitti...

Kannattaa kokeilla! Tämä on hyvin lähellä Fazerin salmiakkisuklaata, mutta mielestäni vielä hieman mukavamman makuinen. Jotenkin rehellisemmän makuinen ja vähemmän imelä, aivan kuten arvelitkin.

14. tammikuuta 2011 klo 9.25  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu