Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Lempeän lämmin talvisalaatti

torstai 17. maaliskuuta 2011

Lempeän lämmin talvisalaatti



...jota saa syödä myös kesällä, keväällä ja syksyllä.

Taas kerran ystävämme Jamie Oliver on saanut aikaiseksi uskomattoman herkullisen makujen yhdistelmän porkkanasta ja avokadosta tehdyn talvisalaatin muodossa. Mukana hengailevat sitrushedelmät sekä smetana kruunaavat koko makukomeuden ja minun on pakko jälleen kerran vain huokaista, että hyvää on.

4 annosta saat aikaan näistä kavereista:

- 500 g porkkanoita
- 2 tl juustokuminansiemeniä

- 1-2 kuivattua chiliä
- suolaa ja pippuria
- 2 valkosipulin kynttä
- 4 tuoretta timjamin oksaa
- oliiviöljyä
- punaviinietikkaa
- appelsiini
- sitruuna
- 3 avokadoa
- 4 viipaletta ciabattaa tai muuta vaaleaa leipää
- 2 kourallista salaatteja (punasikuria, rucolaa tms.)
- vihanneskrassia, jonka meikäkokki korvasi herneenversolla
- 1,5 dl smetanaa
- 4 rkl erilaisia siemeniä

Esikeitä kuoritut ja hieman pienemmäksi pilkotut porkkanat suolalla maustetussa vedessä kymmenisen minuuttia. Porkkanoiden ollessa nauttimassa porekylvystään murskaa juustokuminansiemenet, chilit, suola, pippuri, valkosipuli sekä timjaminlehdet morttelissa. Jos sinulla ei ole morttelia, mukiloi mausteet vaikka leikkuulautaa ja veistä apuna käyttäen. Kunhan saat ne pieneksi muhjuksi. Lisää muhjuun loraus öljyä ja toinen loraus punaviinietikkaa.

Ota esikeitetyt porkkanat pois kattilasta ja tyrkkää uunivuokaan. Levitä mausteseos kuumien porkkanoiden päälle ja sekoita. Halkaise appelsiini ja sitruuna ja asettele ne leikkauspinta alaspäin porkkanoiden päälle. Työnnä homma 180-asteiseen uuniin 25-30 minuutiksi.



Kuori ja pilko avokadot suunnilleen samankokoisiksi lohkoiksi kuin porkkanasi ovat. Kun porkkanat ovat muhineet uunissa tarpeeksi ota vuoka pois uunista ja purista varovasti kuumista sitrushedelmistä mehut kulhoon. Lisää mehujen sekaan punaviinietikkaa ja öljyä.

Paahda ciabatta ja siemenet. Sekoita porkkanat, avokadot, sitruskastike ja leipä sekaisin. Kippaa lautaselle vihanneskrassia ja lämmintä salaattia. Ripottele siemeniä päälle ja kruunaa koko komeus nokareella smetanaa. Ja kuka arvaa mikä on viimeinen vaihe? Loraus oliiviöljyä koko komeuden päälle, tietenkin! Tarvitseeko tätä vaihetta enää edes sanoa Jamie Oliverin reseptien yhteydessä?

P.S. Vielä ehdit osallistua ravintolalahjakortin arvontaan!

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu