Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Pihvilöitä ja perunaloita

tiistai 1. helmikuuta 2011

Pihvilöitä ja perunaloita



Toivottavasti ette ole jo kyllästyneet Jamie Oliverin hehkutukseen ja herran ilmiömäisiin resepteihin, sillä tässä tulisi taas yksi mainio ruokaohje. Jamieta on tiedossa jatkossakin, sillä minä todellakin haastoin itseni kokkaamaan koko Jamien kotona -kirjan läpi. Huhheijaa, alkaakohan tämä jossain vaiheessa tympiä ja iskeeköhän allekirjoittaneeseen pahempikin morkkis, kun yllytin itseni näin hurjaan projektiin? Tähän asti homma on kuitenkin ollut vain ja ainoastaan kivaa, ja odotankin aina innolla, että pääsen seuraavan reseptin kimppuun.

Tänään Jamien kotona ja Keltaisessa keittiössä tehdään perinteinen annos pihvilöitä ja perunaloita, jotka tarjoillaan omatekoisen ketsupin kera. Neljään annokseen tarvitset seuraavaksi luetellut ainekset. Jos teitäkin on vain kaksi, ettekä ole jakomielitautisia, suosittelen puolittamaan määrän niin saatte sopivamman kokoiset annokset, 16 perunaa kahdelle on aika paljon..:

- merisuolaa
- 16 kiinteää perunaa
- oliiviöljyä
- 6 tuoretta rosmariinin oksaa (tai kuivattua jos tuoretta ei löydy)
- 3 tuoretta salvianoksaa
- 1 sitruuna
- 4 entrecotepihviä 250 g (saa olla muutakin piffiä jos haluu. Mä en ainakaan löytäny entrecotea meiän kaupasta.)

Kiehuta kattilallinen merisuolalla maustettua vettä, pilko perunat sentin paksuisiksi viipaleiksi ja esikeitä niitä 5-6 min. Laita perunat vuokaan öljylorauksen, kolmen rikotun rosmariinioksan, salvianlehtien ja sitruunankuoren kanssa. Sekoittele niin että mausteet leviää tasaisesti jokaiseen perunaviipaleeseen. Mausta suolalla ja pippurilla ja heivaa vuoka 225-asteiseen uuniin.

Seuraavaksi teemme pihville marinadin, jolla entrecoteja sivellään niiden paistuessa. Sekoita oliiviöljyyn loppujen rosmariinien lehdet, suola, sitruunan mehu ja mustapippuria. Paista pihvit pannulla tai grillissä jos on kesä. Voit tehdä rosmariininoksista siveltimen, jolla levität mausteöljyä pihvien päälle paistamisen lomassa, tai sitten voit sivellä öljyä ihan perinteisellä pensselillä. Semmoisella keittiöversiolla tiedättekö, sillä samalla millä voidellaan (tai siis kananmunaillaan) uuniin menevät pullat.

Tarjoile pihvit ja perunat omatekemän ketsupin kanssa. Itse söin tätä herkkua flunssan kourissa, joten makuaistin oltua heikoimmillaan en ole aivan varma miltä ruoka maistui. Ukkeli kyllä kehui sitä kovasti, joten hyvää se kai oli. Mitäs muutakaan se voisi olla kun on Jamien reseptistä kyse.



Tunnisteet: , , ,

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

No jo vain! Olihan herkullisen näköinen annos, ja jotenkin niin Jamiemainen (onkohan tuollainen sanonta laillista?)...Kyllä hänen kirjoistaan löytyy upeita, innostavia ruokaohjeita. Joten eiköhän meijänkin keittiössä kokattane piakkoin pihvilöitä ja perunaloita. Meni tammikuu ihan ilman liharuokaa, nyt rupes himottamaan. Siis liharuoka!

1. helmikuuta 2011 klo 17.55  
Blogger Martina kirjoitti...

Apua, koko tammikuu ilman lihaa!? Ei onnistuisi tältä tytöltä sitten millään. Jamiemaisuudesta on tullut jo käsite ainakin keltaisessa keittiössä, vaikkei sana taidakaan kattaa kaikkia suomenkielen sääntöjä. :)

2. helmikuuta 2011 klo 10.15  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu