Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Ufoviinaa

keskiviikko 9. helmikuuta 2011

UfoviinaaKäsi ylös kaikki jotka ovat joskus sekoittaneet turkinpippurikarkkeja viinaan! Tai ujuttaneet Fisherman's Friend -pastelleja niin ikään viinapullon suusta sisään. Tuloksenahan ensimmäisestä on jättehyvää salmaria ja jälkimmäisestä omatekoisia fisushotteja, jos joku alaikäinen ei vielä tiennyt.

Allekirjoittanut nosti käden ylös molemmissa kohtaa ja monta kertaa, sillä karkin ja viinan sekoittelu on vallan mukavaa puuhaa. Ensimmäisen kerran muistan maistaneeni omatekoista salmaria iskän pullosta vuosia vuosia sitten ihan pikku-Martinana (pitäisikö tätä edes myöntää..?). Ennen kuin kauhistutte enempää, voin kertoa että olin pullolla ihan luvan kanssa ja kastoin vain sormenpään nesteeseen ja nuolaisin siitä. En siis juonut itseäni känniin, toisin kuin pikkuveljeni, joka löysi 2-vuotiaana liköörin jämät pöydältä (hmm, ehkä tämänkin olisi voinut jättää kertomatta..).

Salmarimuistot vievät minut myös Rodokselle, jossa sekoittelimme Maajussin morsiamen kanssa mukaamme ottamista turkkareista ja koskenkorvasta vallan makoisan juoman. Loman loppupuolella juotimme mustaa taikajuomaamme myös ruotsalaisille, jotka eivät aivan ymmärtäneet salmarimme päälle. Tymät ruotsalaiset. No, jäipähän meille enemmän.

Fisumuistot pulpauttavat mieleeni niin ikään Maajussin morsiamen ja itse Maajussinkin tällä kertaa. Varkauden mies nimittäin sekoitteli meille nykyään jo avioituneen parin ensitreffeillä pullollisen fisua, jota sitten hörpimme mökkikeittiön pöydän äärellä samalla kun pelasimme lautapelejä. Älkääkä kysykö mitä minä tein pariskunnan ensitreffeillä. En tiedä sitä itsekään.

No mutta, vähäiset neljä kappaletta kestäneiden alustuspuheiden jälkeen päästään itse reseptiin. Sain nimittäin mahti-idean sekoittaa lapsuuden lemppareita, eli ufo-karkkeja viinaan. Siitä olisi pakko tulla hyvää! Ostin perinteisten vaaleanpunaisten ufojen lisäksi myös omia lemppareitani banaaniufoja sekä muutaman pullon kossua, ja niin Keltaisen keittiön panimo aloitti toimintansa.


Viina plus.....ufokarkit...


...on yhtä kuin ufoviina!

Ufokarkit eivät mene viinapullon suusta kokonaisena, joten vietimme tovin jos toisenkin karkkeja rikkoen ja niitä suppilon avulla pulloon tunkien. Se oli sotkuista ja tahmaista puuhaa, voin kertoa. Yksi vaaleanpunaisista ufoista tehty taikajuoma menisi tulevan datanomin, eli pikkuveljeni ja hänen tyttöystävänsä joululahjapukettiin (tämä selittänee miksi postaan tämän vasta nyt enkä ennen joulua). Banaaniufoviina ja pieni maistiainen vaaleanpunaista ufoviinaa oli määrä työntää oman viinakaapin kätköihin.

Ja kas näin, kun karkit oli sekoitettu viinaan, alkoi jännittynyt odottaminen. Mitähän tästä tulisi? Tuleeko juomista ihanan vaaleanpinkkiä ja neonkeltaista? No ei tule, vaan ällöttävän mustanpinkinsameansekavaa nestettä ja sama kellertävänä. Makukin oli, no jaa.. odotin parempaa, sanoisinko näin. Datanomi sai silti pullonsa ja itsekin olen maistanut pari ufoviinashottia kotosalla. Mitä kylmempänä viinan tarjoaa, sitä parempaa se on, mutta ensi kerralla kokeilen jotakin muuta karkkia. Sisun Horna-pastilleista saa ainakin hyvää juomaa ja esimerkiksi Pantteri-karkit voisivat myös olla kokeilemisen arvoisia. Tai noitapillit? Kovat hedelmäkarkit? Remmit? Joo, onhan näitä kokeilulistalle meneviä vielä lisääkin.

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu