Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Ruissnacksit

tiistai 17. helmikuuta 2009

RuissnacksitNonniih, nyt löytyi edellisessä postauksessani kadottamani ja kovasti ikävöimäni kuva ruissnackseista, jotka rouskuivat suussamme ystävänpäivänä alkukeiton kera. Ihanan rapeisiin ja valkosipulisiin ruissnackseihin tarvitset:


- ruisleipää
- valkosipulia
- öljyä

Pilko ruisleipä sopivan kokosiksi palasiksi. Voit tehdä tikkuja, kolmioita, neliöitä, sydämiä, tähtiä, pentagoneja, vetureita, helikoptereita, tulppaaneja tai mitä ikinä tahdot. Minä tein tikkuja, sillä se on helpointa.

Laita ruispalasesi kulhoon, purista päälle reilusti valkosipulia ja lurauta öljyä niin että sekottelun jälkeen jokainen pala on saanut päälleen öljyisen kiillotuksen. Voit lisätä myös suolaa tässä vaiheessa jos verenpaineesi on normaali. Työnnä palaset uuniin noin pariin sataan asteeseen (tai vähän alle etteivät kaverisi kärähdä liikaa) ja ota pois kun näyttää hyvältä.

Näistä voi tehdä mielen, mahdollisen muun tarjottavan ruoan ja tilanteen mukaan hieman pienempiä tai isompia. Keittoon on mukava dippailla hieman isompia palasia kun taas pelkkään naposteluun sopii pienemmät ruistikut.

Eikä kukaan kiellä maustamasta ruissnackseja muullakin kuin valkosipulilla. Maustepurkit esiin siis kaverit ja luovuus kukoistamaan! Itselleni tuli ensimmäisenä mieleen ainakin tuoreella chilillä maustetut ruissnacksit. Miksei myös erilaisia pippureita ja yrttejä voisi kokeilla. Vaikka kyllä luulen, tai oikeastaan tiedän, että näidenkin kohdalla valkosipuli on lempparini. Vaihtelun vuoksi voisi silti kokeilla joskus muitakin makuja.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu