Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Nimikkoruokaa

torstai 19. helmikuuta 2009

NimikkoruokaaTämä ruoka on yksi keltaisen keittiön nimikkoruoista, sillä kuten kuvasta näkyy: Se on keltaista! Curryriisi ja keltainen kanakastike on ensimmäisiä ruokia, joita opin tekemään ihan itse ilman äidin tai isin apua. Muistan tehneeni tämäntyylistä sapuskaa jo teininä kymmenisen vuotta sitten, ja voi että kun olin ylpeä kun ruoka katosi vauhdilla kanssaruokailijoiden vatsoihin. Hyvää tämä on toki edelleen, ei sillä, mutta luojan kiitos nykyään keltainen mössö ei ole enää se kaikista suurin saavutukseni keittiössä (vaan toiseksi suurin, heti makaronilaatikon jälkeen, haha..).

Seuraavan kerran kun et millään keksi mitä ruokaa tekisit, etkä oikein edes jaksaisi tehdä mitään, vaikka nälkä onkin, hommaa keittiöösi nämä kaverit ja toimi ohjeiden mukaan:

- kanasuikaleita
- sipulia
- herkkusieniä
- ruokakermaa
- riisiä
- kanaliemikuutio
- currya
- valkopippuria

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan, mutta lisääpäs ennen riisiä veteen yksi kanaliemikuutio. Näin saat riisiisi vähän väriä ja makua. Pilko sipuli ja herkkusienet ja heitä ne pannulle. Kymmenen vuotta sitten sipuli ja herkkusieni olivat vielä liian vaikeita minulle, joten käytin niiden tilalla hernemaissiporkkanaa. Tuli muuten kivan värikästä ruokaa niiden kanssa, täytyykin ehkä palata menneeseen ja pyörähtää pakastealtaan kautta seuraavana currykanapäivänä..

Jatketaan: Heitä kanasuikaleet sipuli- ja herkkusienipalasten kaveriksi pannulle paistumaan. Kun kanaset ovat ruskistuneet lorauta mukaan kerma, mausta currylla ja valkopippurilla ja anna porista pieni tovi. Mausta myös valmis riisi currylla, niin keltaisuus on taattu. Syö ja kuuntele Billy Idolia, josta minulle tulee aina mieleen vuoden 2000 syksy. Äitini nauhoitti tuolloin minulle 16-vuotislahjaksi muutamia biisejä, joista Billy Idolin Sweet sixteen soi yhä uudelleen ja uudelleen korvalappustereoissani. Vähänkö tunsin itseni aikuiseksi, olinhan JO 16-vuotias!

"Someone's built a candy castle
for my sweet sixteen.
Someone's built a candy brain
and filled it in.
Well I'll do anything
for my sweet sixteen.
Oh I'll do anything
for little runaway child."
(Billy Idol - Sweet Sixteen)

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu