Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Kana-kukkakaalicurry

maanantai 30. tammikuuta 2012

Kana-kukkakaalicurry



Tässäpä olisi lupaamani ohje mausteiseen kana-kukkakaalicurryyn, jolla herkuttelimme vuodenvaihteen makumatkallamme maapallon ympäri. Talvipakkasilla mausteinen ruoka tekee eetvarttia ja helppotekoiset curryt ovat hyvä vaihtoehto korvista ulos pursuileville talvisille keitoille. Allekirjoittanut on himoinnut intialaista tai nepalilaista ruokaa jo pitkään, ja koska en ole saanut aikaiseksi piipahtaa ravintolassa syömässä kyseistä ruokaa, oli sitä tehtävä itse.

Mainiona apuna kaikenlaisiin ruokahimotuksiin ja niihinkin hetkiin, kun ei meinaa keksiä mitä tänään syötäisiin, on jo tutuksi tullut Maku.fi -sivusto. Meikäkokki vierailee sivuilla useasti ihan vain selailemassa reseptejä ja esimerkiksi silloin, kun tekisi mieli vaikkapa kanaa, muttei tiedä miten sen valmistaisi. Reseptihausta voi etsiä reseptejä raaka-aineen, alkuperämaan, tilanteen (erilaiset juhlat yms.), ruokavalion ja monen muun kriteerin avulla. Valtavasta reseptipankista löytyy ruokia tilanteeseen kuin tilanteeseen, ja suosittelenkin ehdottomasti tutustumaan sivustoon, mikäli se ei ole jo ennestään tuttu.

Tämäkin curryresepti on peräisin Maku.fi:stä ja se kuuluupi näin:

6 annosta:

- 500 g maustamattomia broilerin fileitä
- 2 rkl öljyä
- 1 purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl currytahnaa
- 1 kg kukkakaalia
- 3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
- 0,5 dl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl chilirouhetta (mä käytin chilijauhetta)
- 3 dl kanalientä
- 4 dl kookosmaitoa
- 0,5 tl suolaa
- 2 rkl tuoretta korianteria
- basmatiriisiä

Älä pelästy pitkähköä raaka-ainelistaa, sillä kuten huomaat, on osa listan tuotteista sellaisia, joita löytyy jo kotoasi. Homma on muutenkin helppo ja mukava toteuttaa, sillä tätä ruokaa kokatessa keittiö tulvii aivan ihania tuoksuja. Tiskiäkin tulee vain vähäsen, joten mikset kokeilisi kanacurrya jo tänään?

Aloita paloittelemalla broileri suikaleiksi ja ruskistamalla ne öljyssä. Pilko purjo, hienonna valkosipuli ja lisää ne pannulle. Pienennä lämpöä etteivät sipulit pala. Seuraavaksi voit heivata currytahnan mukaan sekä pienemmäksi paloittelemasi kukkakaalin.

Sekoittele hetki ja lisää pannulle sitten vielä mausteet, kanaliemi ja kookosmaito. Tuoksuttele herkullisia tuoksuja ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla hetken pienoisen. Keitä riisi ja lisää korianterisilppu curryyn vasta juuri ennen tarjoilua. Nauti kaikessa rauhassa makumatkastasi Intiassa.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu