Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 New York Cheesecake. Parasta.

perjantai 20. tammikuuta 2012

New York Cheesecake. Parasta.



Olen syönyt koko pienen elämäni ehdottomasti parhaat juustokakut (ja ylipäätään mitkään kakut) New Yorkissa. Kuola alkaa valua suusta välittömästi kakkupaloja ajatellessani ja sormi yrittää klikata salaa lentoja Atlantin yli, että pääsisin taas käsiksi tuohon mielettömään herkkuun. Muistan miettineeni jo ensimmäisen lusikallisen sulaessa suussani, osaisinko tehdä itse tätä ihanaa samettisen täyteläistä herkkua, mutta luovuin ajatuksesta, sillä muistin olevani huippuleipurin sijaan tumpeloääliö, joka ei osaa kokata.


Mutta siitä se ajatus sitten lähti uudelleen kehitteille, kun löysin Terhin keittiössä -blogista ohjeen, jonka lopputuloksen luvattiin olevan lähes täydellisesti samanlainen juustokakku kuin Nykistä saatavat herkkupläjäykset. Pakkohan sitä oli kokeilla, josko minä kuitenkin osaisin..

Ja osasinhan minä, ainakin melkein. Kakku oli mielettömän hyvää ja erittäin lähellä sitä mitä maistoimme Atlantin takana. Mutta yllättäen jotain jäi kuitenkin puuttumaan: nimittäin New Yorkin tunnelma. Eihän se nyt maistu samalta täällä Suomessa kuin isossa kaupungissa, mutta muuten tämä kakku oli kyllä hyvinhyvin samankaltainen kuin Nykin juustokakut. Etenkin leipomista seuraavana päivänä nautittuna.

Ja tässä tuleepi ohje:

Pohja:
- puoli paketillista Digestive-keksejä
- 125 g voita
- 2 rkl sokeria

Täyte:
- 3 pakettia Philadelphiaa
- 3 dl sokeria
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 4 kananmunaa
- purkki ranskankermaa
- 3 tl vaniljasokeria
- 2 tl sitruunamehua

Murskaa Digestive-keksit ja sekoita murska voihin ja sokeriin. Painele seos leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle ja paista sitä 165-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä sillä aikaa kun valmistat täytteen.

Vaahdota tuorejuusto, sokeri ja jauhot. Lisää yksi kananmuna kerrallaan taikinaan ja sekoita hyvin. Lisää täytteeseen loput aineet, sekoita ja kaada se aiemmin valmistamasi pohjan päälle irtopohjavuokaan. Paista 165-asteisessa uunissa noin tunti ja anna kakun sen jälkeen jäähtyä rauhassa ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa.

Nauti mieluummin vasta seuraavana päivänä. Me syötiin aamulla leivottu kakku saman päivän iltana, eikä se ollut ihan yhtä hyvää silloin kuin mitä se oli seuraavana päivänä, jolloin kakku suorastaan suli suuhun. Enää tarvittaisiin se New York. Viittiskö joku lähettää edes palasen tänne mulle?

Tunnisteet: ,

5 kommenttia:

Blogger Satu kirjoitti...

Nykin juustokakut ovat taivaallisia. Onneksi ystävältäni saama ohje helpottaa pahinta ikävää ja taidan napata tämänkin ohjeen talteen :)

20. tammikuuta 2012 klo 10.37  
Blogger Kastehelmi kirjoitti...

Kuinka isoon vuokaan teit kakun?:)

20. tammikuuta 2012 klo 11.33  
Blogger Martina kirjoitti...

Satu: Olisikohan mahdollista saada tuo ystävältäsi saatu ohje jostain? Blogissasi oli muutamakin juustokakun ohje, onko se joku niistä? Hyviä juustokakun ohjeita pitää aina päästä kokeilemaan. :)

Heidi: Taisin tehdä sen pienehköön 20-22 cm vuokaan, mutta vuoan koolla ei ole tässä tapauksessa väliä, joten voit tyrkätä kakun juuri sen kokoiseen vuokaan mikä sinulta löytyy.

20. tammikuuta 2012 klo 12.27  
Blogger Jael kirjoitti...

New Yorkin juustokakku onkin tosi herkkua,sitä tuli välillä siellä asuessa syötyä.USAssahan on ihana The Cheesecake Factory-ketju,josta saa mitä taivaallisemman makuisia juustokakkuja.

20. tammikuuta 2012 klo 17.51  
Blogger Martina kirjoitti...

Oo, hyvä tietää että muualtakin USA:sta saa herkullisia juustokakkuja. :)

23. tammikuuta 2012 klo 11.05  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu