Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Bar Tapasta

tiistai 3. tammikuuta 2012

Bar Tapasta

Sellaiset viikonloput ovat parhaita kun sekä perjantai- että lauantai-iltana on jotakin kivaa menoa, kuten esimerkiksi ulkona syömistä. Plussaa on toki se, jos seurakin on mitä mainiointa, ja jos lauantain ratsastustunnilla leikitään hippaa sekä pujotteluviestiä joululaulujen soidessa taustalla. Tällainen oli viimeinen viikonloppuni ennen joulua, ja jos joulumieli oli aiemmin hukassa, niin ei ollut enää näiden rientojen jälkeen.

Perjantai-iltana kävimme Ukkelin kanssa kahdestaan illallistamassa Shanghai Cowboyssa (mistä lisää myöhemmin..) ja lauantaina kokoonnuimme isommalla porukalla pikkujoulujen viettoon Bar Tapastaan. Alkuun mansikkabellini, pöytä täyteen tapaksia ja syömään! Punaviini maistui ihanalta iloisesti rupattelevassa porukassamme ja jälkkäriksi nautittu chili-punaviiniglögi lämmitti mukavasti jouluun virittäytyvän tonttusen mieltä.


Piiskaava sadekaan ei haitannut Sir Einoon sateenvarjojen alla tallustavaa porukkaamme, vaan ilta oli kaikin puolin todella onnistunut. Bar Tapastalle annan täydet pisteet 12-hengen porukkamme tarjoilun koossa pitämisestä. Ei ollut varmasti helppoa handlata oikeille omistajilleen jokaista etukäteen tilaamaamme pikkutapasta puhumattakaan niistä, jotka tilasimme vielä paikan päällä.

Tarjoilijamme jaksoi käydä ihailtavan kärsivällisesti läpi etukäteen tilaamiemme tapasten listaa, sillä me tumpelot emme tietenkään muistaneet enää itse mikä tapas kuului kenellekin. Buuu meitä! Hän jaksoi jopa hymyillä päälle, vaikkemme varmastikaan olleet helpoin porukka palvella. Yritimme kuitenkin olla mukavia, mikä toivottavasti on tärkeintä. Kiitokset siis vielä Uudenmaankadulle!

Me tilasimme Ukkelin kanssa seuraavat kymmenen tapasta ja herkuttelimme ne kaikki hyvällä ruokahalulla:

Manchego-juustoa ja omenahilloketta

Serrano-kinkkua ja melonia

Aioli-perunoita

Paistettuja valkosipuliherkkusieniä

Paistettua vuohenjuustoa ja tomaattirelishiä

Mustekalaa ja belugalinssejä

Chilillä maustettua kalkkunaa ja munakoisopyrettä

Talon chorizomakkaraa ja perunasalaattia

Paahdettua karitsanpaistia ja minttukreemiä

Porsaan niskaa ja romesco-kastiketta

Tunnisteet:

4 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Manchego-juusto on oikeasti ihan törkeän hyvää. Mä tahdon sitä nyt ja heti ja tältä seisomalta!!

3. tammikuuta 2012 klo 9.04  
Blogger Martina kirjoitti...

Niin onkin, ihan niin kuin kaikki muutkin juustot. :) Mulle maistuis nyt se sula valkohomejuusto, mistä sun blogissakin oli juttua. Tehtiin sitä uutenavuotena ja se oli niiiiin hyvää!

3. tammikuuta 2012 klo 10.26  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiva kuulla, että resepti toimi! Se oli kyllä myös aika hyvää. Sitä pitäisi kokeilla myös jollakin mausteisemmalla juustolla. Täytyykin laittaa ylös, etten vaan unohda.

Me ajateltiin tehdä nyt loppiaisena blinejä ekaa kertaa. Joudun kaivamaan niistä tietoa täältä sun blogista. Semmoista pannua meille ei kyllä ole, joten katsotaan miten ne onnistuvat.

3. tammikuuta 2012 klo 12.10  
Blogger Martina kirjoitti...

Oijoijoi, blinejä!! Ne on ihan mielettömän hyviä, mekin voitaisiin taas joskus paistaa niitä. Ei muuten kannata tehdä blinitaikinaa pelkistä tattarijauhoista vaan korvata osa vehnäjauhoilla, ellei sitten halua tosi voimakkaan makuisia blinejä. Tattarijauhon maku ei musta oo mitenkään paha, mutta se peittää helposti täytteiden maun jos letut on tehty pelkästään tattarijauhoista.

3. tammikuuta 2012 klo 12.22  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu