Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Iskälle suklaaherkkuja

tiistai 13. joulukuuta 2011

Iskälle suklaaherkkuja



Tänäkin vuonna oli isänpäivä (ylläri, ylläri) ja tällä kertaa päätin viedä isille leipomuksia juhlapäivän kunniaksi. Matkin idean törkeästi Maajussin morsiamelta, joka antoi minulle rasiallisen ihania pähkinäisiä brownieita synttärini kunniaksi. Omatekemät leipomukset olivat niin ihania, että söin ensimmäisen brownien lähes tulkoon heti kun olin saanut ne ja päässyt kotiovesta sisään. Siinä minä mussutin suklaista herkkua hikisenä ratsastuskamppeet päällä ja nautin. Ihanaa, suihku sai todellakin odottaa kun oli tärkeämpääkin tekemistä.

Isille tein Maku.fi:n chjokobrownieita ilman pähkinää, sillä en muistanut onko iskän vaimolla pähkinäallergia vai ei. Vaikka leivonnaiset olikin tarkoitettu iskälle, niin uskon hänen tarjonneen niitä ystävällisesti myös kanssa-asujalleen aivan kuten hänen tyttärensäkin teki saatuaan synttärilahjabrowniensa. Tarjosin nimittäin kuudesta leivonnaisesta Ukkelille avokätisesti kokonaisen yhden kappaleen brownieita. Tasajako ja silleen. Mutta kun ne oli niin hyviä..



25 palaa

350 g tummaa suklaata
350 g voita
6 dl saksanpähkinöitä
6 kpl munaa
5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja

Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen vuoka (20 x 30 cm). Sulata paloiteltu suklaa ja voi miedolla lämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Anna jäähtyä hieman.

Rouhi saksanpähkinät. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa-voiseos munasokerivaahtoon.

Kumoa rouhitut saksanpähkinät ja vehnäjauhot taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Paistoaika riippuu hyvin paljon vuoan koosta ja muodosta, joten älä noudata 40 minuutin paistoaikaa liian orjallisesti. Itse ainakin jouduin tyrkkäämään korkeahkon vuokani uudelleen uuniin ja paistaa leivonnaisia pidempään kuin ohjeessa luki.

Anna herkullisen tuoksuisen suklaamassan jäähtyä hyvin. Leikkaa levy pieniksi paloiksi ja tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja marjojen kera. Tai mussuta browniet ratsastushousuissa keskellä eteisen lattiaa.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu