Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 C niin kuin Chili

tiistai 16. maaliskuuta 2010

C niin kuin Chili



Aakkossarjan C-kirjainta ei tarvinnut kauaa miettiä. Sehän on aivan ehdottomasti chili! Cantina Westkin oli kova vaihtoehto, mutta päädyin kuitenkin chiliin, sillä se on kovaa vauhtia nousemassa ikisuosikkini valkosipulin rinnalle, ja se on jo aika hyvin se. Alan ihan oikeasti kohta uskoa puheita, joiden mukaan chili voi aiheuttaa riippuvuutta.

Keltaisessa keittiössä on viime aikoina työnnetty chiliä ihan joka paikkaan (paitsi ei sinne, auts..) ja Poppamies vastaanottanee piakkoin uuden tilauksen kotikoneeltamme. Tulisten sapuskojen pupeltamisen ansiosta chili ei enää polta niin paljon suussa, vaan tulisia mausteita saa laittaa ruokiin enemmän kuin ennen, mikäli ne mielii maistaa kunnolla. Täytynee siis uskoa myös niihin puheisiin, että tulisia ruokia syömällä poltteeseen tottuu, ja tarvitaan aina vaan enemmän chiliä jos haluaa saada naaman hikoilemaan.

Chilisiä ohjeita blogista löytyy jo reippaasti, mutta päräytetään tähän nyt vielä hunajaisen chilikastikkeen resepti. Hunajachilikastike sopii mainiosti kanan kanssa ja kukaan ei varmaan ylläty kun kerron että Ukkelihan se tämänkin ruoan valmisti.

- salottisipulia (yksi tai kaksi riittänee)
- 160 ml hunajaa
- 60 ml viinietikkaa
- teelusikallinen chilijauhoa
- ihan pikkiriikkisen kuminaa
- n. 250 ml kanalientä
- suolaa ja pippuria
- korianteria

Tämäkin homma alkaa sipulin pilkkomisella ja kuullottamisella. Kun sipuli on pehmeää, lisää kattilaan hunaja ja viinietikka. Lisää myös chili, kumina ja kanaliemi ja keittele hommaa kokoon kunnes nesteen määrä on puolittunut. Mörssää kastike sileäksi sauvasekoittimella tai blenderissä. Mausta suolalla, pippurilla ja korianterilla ja ylläty miten niin ruman näköinen rusehtava kastike voi olla niiiin hyvää. Ihan kuin olisi kiinalaisessa ravintolassa syömässä.

Ruskista kanafileet pannulla, keitä riisiä ja aterian ainesosat ovat valmiit. Voit lisätä lautaselle vielä raejuustoa, kuten allekirjoittanut teki, ja päivän proteiiniannos on turvattu.

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu