Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Lempimakuinen lohi

perjantai 26. helmikuuta 2010

Lempimakuinen lohi



Kuorrutimme tuossa päivänä eräänä lohen pötkäleen lempimauillamme, eli chilillä, valkosipulilla ja savulla, joista jälkimmäinen tosin ei ole ainakaan vielä saavuttanut yhtä vankkaa asemaa kuin kaksi ensimmäistä. Savuisia kokeiluja on kuitenkin tehty jo hyvällä menestyksellä, ja tehdään varmasti jatkossakin. Olemme viime aikoina syöneet melko usein lohta ja tämä oli kyllä ehdoton lemppari kaikista kivoista eväkkäistämme.

Lohi työnnettiin siis uuniin päällään sörsseli, johon oli sekoitettu öljyä, Poppamiehen chipotlekastiketta, joululahjaksi saatua savusuolaa, valkosipulia ja öööö... ei kai muuta. Hirmu helppoa ja ihan mielettömän hyvää! Lohen kaverina lautasella oli salaattia ja raejuustoa, joten herkullisen maun lisäksi sapuska oli vielä terveellistäkin. Perfect.

Tästäkin ideasta ja sen toteuttamisesta on kiittäminen Ukkelia. Ihan nolottaa kun en ole viime aikoina saanut aikaiseksi niin paljon keittiön puolella, mutta eiköhän tämä tästä kun työtilanne on vihdoin hieman rauhoittunut, ja olen muutenkin piristynyt huomattavasti. Etelän matkakin lähestyy huimaa vauhtia ja se jos mikä saa hymyn nousemaan huulille ja vipinää kinttuihin.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu