Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Printempo

torstai 11. helmikuuta 2010

Printempo



Tänään se tapahtui! Nimittäin kevät on täällä, tai ainakin pienenpieni lupaus siitä. Päivällä postilaatikolle tarpoessani ilmassa oli ensimmäistä kertaa kevään tuntu, ja sekös meikätyttöä riemastutti kovasti. Viis ihmisiä korkeammista lumikinoksista ja kirpeästä pakkasesta, joka huurrutti allekirjoittaneen hiukset eilisellä iltakävelyllä, kevät on ihan oikeasti tulossa! Päiväkin on jo selvästi pidempi, aamulla ehtii tulla valoisaa ennen kuin junttaan itseni toimiston pimeimpään nurkkaan laskemaan tunteja työpäivän loppumiseen, eikä illallakaan ole ihan pilkkopimeää kun matkustan VR:n hyvin toimivilla junilla kotiin. Jippii, talven selkä on nyt taitettu!

Keväisiin fiiliksiin sopii mainiosti Ukkelin aikoja sitten väsäämä lohi ja etenkin sen ihanan pirtsakka sitruunatillikastike, jonka resepti tulee tässä:

- salottisipulia
- 480 ml valkoviiniä
- 480 ml kanalientä
- 6 rkl sitruunamehua
- tilliä
- vehnäjauhoja suurusteeksi

Pilko sipuli ja kuullota sitä kattilan pohjalla hetki. Lisää valkoviini ja keittele kokoon kunnes nesteen määrä on puolittunut. Lisää kanaliemi ja keitä jälleen niin kauan että nesteen määrä puolittuu. Lisää tarvittaessa hieman jauhoa suurustamaan kastike ja sörssää sauvasekoittimella koko helahoito sileäksi. Heivaa kattila takaisin liedelle ja lisää sitruunamehu. Jätä pulputtamaan miedolla lämmöllä noin puoleksi tunniksi tai kunnes kastike näyttää olevan koostumukseltaan sopivan paksua. Lisää lopuksi tilliä ja lorauta kastiketta uunissa paistetun lohen sekä täysjyväriisin kaveriksi. Salaatinlehtiä voi lisätä annokseen koristeeksi jos tarkoituksena on kuvata lautanen blogiin.

PeeÄs: Otsikko on esperantoa ja tarkoittaa kevättä. Tämä muistutukseksi itselleni kun kuitenkin ihmettelen myöhemmin (lue: huomenna) mikä pointti tässäkin otsikossa on nyt muka ollut.

Tunnisteet: , ,

4 kommenttia:

Blogger Maireanna kirjoitti...

Nami, nami! Eikös olekkin ihanaa kun valo lisääntyy ja alkaa kehitellä keväisiä menuja. Oikein odotan jo!

13. helmikuuta 2010 klo 16.46  
Blogger Martina kirjoitti...

Jep, ihan kohta on jo kevät! Tänäkin aamuna oli taas hitusen eilistä valoisampaa. :)

15. helmikuuta 2010 klo 14.41  
Blogger Merituuli kirjoitti...

hiukanko repesin kun näin teidän bannerin. monilla on niissä jotain ituja ja värikkäitä kasviksia tuomassa tuoretta tuulahdusta, mutta teillä on lähdetty ronskin rehelliselle linjalle. omintakeista ja hienoa!

(mitä on ponittaminen?! sanavanvistuksena nimittäin "ponita" ;)

15. helmikuuta 2010 klo 15.23  
Blogger Martina kirjoitti...

Haha, joo meillähän ei mitään rehuja harrasteta vaan pihviä ja ranskalaisia sen olla pitää! :) Ei vaan, oikeastihan tuo banneri on ihan kamala, mutta pidän siitä että se erottuu joukosta. Ja onhan siinä kovasti pitämämme hevospihvin kuva.. :)

Ponittaminenhan on ihan selvästi...ööö...sitä kun potkitaan niiku ponit? Tai kipitetään pakoon pellon laitaa? :)

16. helmikuuta 2010 klo 10.41  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu