Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 B niin kuin Banaani

perjantai 5. maaliskuuta 2010

B niin kuin Banaani



Aakkossarjan B-kirjainta edustaa itseoikeutetusti keltainen ystävämme banaani. Jo pikkumuksuna päätimme Vilukissan kanssa, että banaani on minun hedelmäni ja omena Vilukissan. Pyjamabanaanitkin oli kova sana, vaikkemme ohjelman huippuaikaan enää kovin pikkumuksuja olleetkaan. Silti riemastus oli suuri kun bongasin taannoin lääkärin lasten nurkkauksesta jättimäisen ja jo niin kovin kuluneen pyjamabanaanin. Olisi tehnyt mieli ottaa se syliin ja viedä pois, mutta veikkaan että lääkärit olisivat pian tyrkänneet minut pehmustettuun huoneeseen jos olisin tehnyt niin.


Banaani on ykkösvälipalani töissä, sillä se on helppo napata mukaan, kuoria ja syödä työnteon lomassa. Banaanin makukin miellyttää, vaikka toisinaan kärsinkin yliannostuksesta. Ukkelin mukaan ominaistuoksunikin on usein banaanimainen (se ei välttämättä ole hyvä asia..?). Tällä kertaa tein banaanista suklaista jälkkäriä maailman yksinkertaisimman ohjeen mukaan.



Otetaan banaani ja suklaapatukka. Minä pidän uusien ja erikoisten juttujen kokeilemiseta, joten valitsin perus maitosuklaan sijaan Fazerin Maya-chilimaissisuklaan. Hyvä valinta oli, tap tap.




Banaanirassun maha viilletään auki ja sisään työnnetään neljä suklaapalaa. Patukassahan on viisi palaa, mutta koska kaikki eivät mahtuneet banaanini sisälmyksiin, oli ylimääräinen pala pakko syödä pois. Voi harmi.



Seuraavaksi banaani laitetaan noin 200-asteiseen uuniin (vähän viileämpikin käy) ja jäädään kyttäämään likaisesta uuniluukusta milloin keltaisesta tulee musta. Kun banaanin kuori on kokonaan mustunut on aika ottaa bansku pois uunista.




Maya-suklaa oli aivan loistava valinta tähän jälkkäriin, sillä suklaan sisältämän chilin muuten lähes huomaamaton maku voimistui uunissa, ja maissin ansiosta suklaapalojen yläosa oli ihanan rapea, kun taas banaanin puoleinen osa oli sulanut mukavasti banskun sisään. Sitten vaan lusikoimaan lämmintä banaanisuklaamössöä kuoren sisältä. On hyvää, ja on makeaa. Muksutkin varmaan tykkäisivät?


Tekisi mieli kokeilla heti samaa hommaa jollakin toisella suklaapatukalla, niin hauskaa tämän tekeminen ja syöminen oli. Snickers voisi olla aika jännä, tai sitten Fazerin maito- ja valkosuklaata sisältävä patukka. Tai ehkä jopa Geisha? Onko joku kokeillut tätä muilla täytteillä? Ihan kuin olisin nähnyt jossakin kuvan suklaabanaanista, jonka sisällä oli myös vaahtokarkkia. Tunnustaako joku ruokabloggaajista läväyttäneensä kyseisen kuvan verkkokalvoilleni vai onko vaahtokarkkibanaani ollut vain unta?

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu