Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Mä löysin persiljan!

perjantai 11. syyskuuta 2009

Mä löysin persiljan!



Nythän mä vasta hokasin miksi ruokaohjelmissa käytetään niin paljon tuoreita yrttejä! Niitä kun heittää ruoan päälle, tulee epämääräisimmästäkin mössöstä paljon houkuttelevamman näköistä. Katsokaa nyt kuinka hienosti minäkin olen koristellut seuraavat napostelukaverit. Tumps vaan persiljasilppua päälle niin johan näyttävät huippukokin tekeleiltä. Kätevää.



Chili-limekatkarapujen reseptin sävelsin ihan itse kun piti keksiä caipiroska-juomingeista jääneistä limeistä jotakin. Pakastimesta löytyi katkarapuja, jääkaapista valkosipuli-chilimurskaa ja jostakin leikkuulaudan viereen ilmestyi myös persiljaa. Ravut kippoon, limestä puristettua mehua päälle, hieman öljyä ja pippuria sekä valkosipuli-chilimurskaa mukaan ja pieni sekoitus päälle. Ainiin ja tietenkin myös sitä persiljaa.

Ja kas näin, he ovat pikku marinoitumista vaille valmiit. Työnnä kippo siis vielä jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi, jotta maut pääsevät temmeltämään itsensä paremmiksi, vahvemmiksi ja yhtenäisemmiksi. Sitten saa syödä.



Jogurttikurkkuihin otin sen sijaan inspirationia Yhteishyvän ruokaliitteestä. Hommaan tarvitaan kurkkua (yksi riittää), noin desi jogurttia, pari limeä, chili-valkosipulimurskaa (tai chiliä erikseen ja valkosipulia erikseen), sokeria, suolaa, pippuria ja luraus öljyä. Ja sitä persiljaa myös.

Pese ja pilko kurkku. Sekoita muut ainekset ensin keskenään ja heitä seos sitten kurkkujen päälle. Muista pilkkoa myös vähän persiljasilppua mukaan niin jogurttikurkkusi näyttävät kauniilta. Alkuperäisessä ohjeessa mainittiin myös minttu, mutta minulta sitä ei löytynyt, mokoma kun oli tainnut mennä Villen kanssa pussauskoppiin.. Mutta hyvin siis pärjättiin ilmankin. Kurkutkin pitävät pikku lepohetkestä jääkaapissa, jotta marinoituminen ehtii tapahtua. Puolisen tuntia riittää hyvin.

Mitä näillä naposteltavilla sitten voi tehdä? No syödä tietenkin joo, mutta miten ja minkä kanssa? Jos et halua vedellä katkarapuja ja kurkkuja naamariin ihan tällaisenaan, niin keltainen keittiö suosittelee lisäämään molempia salaatin joukkoon, tai keittämään riisiä kurkkuloisten ja katkarapuloisten kaveriksi. Katkaravut sopivat myös vokkeihin, aasialaisiin sörsseleihin ja kastikkeisiin sekä vaikkapa leivän tai tortillan väliin. Kurkkuja voi kattaa pöytään lisäkkeeksi lähes minkä tahansa ruoan kanssa. Ja muista työntää sitä persiljaa päälle niin näytät ihan huippukokilta.

Tunnisteet: ,

3 kommenttia:

Blogger Maireanna kirjoitti...

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :-) Nälkä tuosta postauksesta tuli, vaikka on maanantai-aamu klo 9.00. Ei muuta kuin kauppaan- kunhan se aukeaa! ILOISTA VIIKKOA kokille!

14. syyskuuta 2009 klo 9.07  
Anonymous Niina kirjoitti...

Minäkin olen löytänyt persijljan tän kesänä, sitähän voi pistää melkein mihin vaan. Ennen olin kyseistä perusyrttiä jostain syystä hieman vieroksunut. Hienoja sovelluksia!

17. syyskuuta 2009 klo 23.18  
Blogger Martina kirjoitti...

Kiitos Anna iloisen viikon toivotuksesta, piristi kummasti flunssaista mieltä. Luin kyllä viestisi jo viikko sitten, vaikka vasta nyt vastaankin. :)

Niina: Jep, persilja on kätevä kaveri, harmi etten minäkään ole aikaisemmin tajunnut että sitähän voi tosiaan lisätä melkein mihin vaan ruokaan.

21. syyskuuta 2009 klo 9.44  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu