Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Santa Maria Extra Fine

keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Santa Maria Extra Fine



Maustekaappini sai uuden vahvistuksen kun nappasin kaupan hyllyltä mukaani vanhan ystäväni Roasted Garlic & Pepperin punanahkaisen serkun. Serkun nimi on Pasta Rossa ja hän sopii purkin mukaan pizzan ja pastan kaveriksi. Höh ja pöh sanon minä, sillä mielestäni maustetta voi tunkea surutta ihan joka paikkaan (paitsi ei sinne, pervo). Ei siis pelkästään pastaan ja pizzaan, vaikka epäilemättä se sopii niihinkin mainiosti.

Pasta Rossaan makua tuovat valkosipuli, tomaatti sekä pepperoni-chili. Joukossa on myös yrttilöistä ainakin basilikaa, oreganoa ja rosmariinia. Suolan määrä on hurjat 25 prosenttia, joten liian reilulla kädellä tätä ei varsinkaan minun suolakammoisen annokseen pidä tunkea.

Muutenkin on hyvä muistaa, että maustesekoituksissa on usein yllättävän paljon suolaa, joten varovasti sen suolasirottimen kanssa, jos innostut maustamaan ruokaasi Pasta Rossalla tai sen muilla kavereilla. Minulle tuli aikoinaan yllätyksenä että tutussa ja turvallisessa sitruunapippurissakin on suolaa helposti jopa lähes 50 prosenttia. Enpä olisi uskonut, elleivät viksummat olisi kertoneet..

Olen "kerää koko sarja" -tyyppinen ihminen, ja voisinkin melkein lyödä vetoa siitä, että ennemmin tai myöhemmin keltaisen keittiön hyllyllä nököttävät kaikki Santa Maria Extra Fine -maustesarjan jäsenet. Seuraavaksi voisin haluta vaikkapa Chili Explosionin tai Lime Pepperin.. Toisaalta myös BBQ & Grill Mesquite olisi näin kesällä ajankohtainen, vaikkei minulla omaa grilliä olekaan.

Tunnisteet: ,

6 kommenttia:

Blogger Martina kirjoitti...

Voi kiitos ihanan henkilökohtaisesta viestistäsi, varsinkin kun epäilemättä ymmärrät suomenkielistä tekstiäni. Onneksi ruokakuvani kertovat paljon tyylistäni, ja oletkin osannut tulkita minut punk henkisten vaatteiden ja asusteiden rakastajaksi. Tästä syystä ilahduinkin kovasti juuri minulle osoitetuista ed hardy -linkeistä. Todellakin ollaan ystäviä! Perkele.

17. kesäkuuta 2009 klo 11.03  
Anonymous Satunnainen vierailija kirjoitti...

Nuo mausteet ovat kyllä hyviä. Meillä mnee jo monettako lienee Chili Explosionin purkkia. Toimii esim. gillatun/paistetun halloumin kanssa kuin häkä. Muutenkin maustaa ruoan kuin ruoan. Tuota Roasted Garlic & Pepperiakin löytyy, mutta käyttö jäänyt vähemmälle. Tuo pasta rosso menee kyllä ostoslistalle.

17. kesäkuuta 2009 klo 11.57  
Blogger Nelle kirjoitti...

noi tommoset mainospostaukset kannattaa melkein poistaa, ettei tule turhaan hittejä blogiisi lisää vastaavilta spammaajilta.

17. kesäkuuta 2009 klo 12.12  
Blogger Martina kirjoitti...

Satunnainen vierailija: Hyvä tietää että myös Chili Explosion toimii monen ruoan kanssa. Halloumi varsinkin on minulle sellainen taikasana, että nyt viimeistään tiedän minkä purkin nappaan ensi kerralla mukaani. :)

Nelle: Totta. Täytyy harkita poistamista jatkossa jos noita alkaa tulla häiriöksi asti.

17. kesäkuuta 2009 klo 13.36  
Blogger Haarukka kirjoitti...

Mä oon taas hermostunut chili explosioniin, kun minusta siitä ei saa chilin makua nimeksikään. Se on minusta usein noiden maustesekoitusten ongelma. Ja suolaa vastaavasti on paljon, kuten toteatkin.

18. kesäkuuta 2009 klo 10.15  
Blogger Martina kirjoitti...

Suolan määrä maustesekoituksissa on kyllä aika huikea! Saisivat vähentää suolapitoisuutta reilusti, sillä sitähän voi lisätä purkista jos huvittaa, mutta suolan pois ottaminen valmiista sekoituksesta on mahdotonta.

Katsotaan miltä Chili Explosion minun suussani maistuu.. Olen nykyään aika herkkä tulisille mauille, joten voisi luulla että maistan chilin pieninäkin määrinä. Tai sitten en maista. :) Se on kuitenkin varmaa, että tulen raportoimaan siitä tänne myöhemmin.

18. kesäkuuta 2009 klo 10.39  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu