Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Jalan taistellut, mutta ratsastaen liikkunut..

tiistai 4. marraskuuta 2008

Jalan taistellut, mutta ratsastaen liikkunut..



..oli sotilas, jota rakuunaksikin kutsutaan.

Allekirjoittanut on tehnyt tuttavuutta rakuunaan lähinnä keittiön puolella, ja tälläkin hetkellä kyseinen kaveri hengailee kaapissani. Amnestylle tiedoksi, että keltaisessa keittiössä ei suinkaan säilötä sotilaita, vaan maustetta nimeltä rakuuna. Rakuuna on mausteyrtti, joka on allergikkojen jokakesäisen ystävän pujon lähisukulainen. Aikoinaan jotkut hölmöt käyttivät rakuunaa käärmeenpureman hoitooon, mutta keltaisessa keittiössä sitä on toistaiseksi työnnetty vain uuniin kera porkkanapalojen.

Rakuunaporkkanoihin tarvitset:

- porkkanaa (kas kummaa!)
- rakuunaa (..ja tämäkin vielä!)
- hunajaa
- öljyä jos tahdot (minä unohdin hänet, mutta en jäänyt kaipaamaankaan)

Pilko porkkanat ja sekoita niihin hieman hunajaa sekä rakuunaa. Työnnä uuniin ja pidä oransseja kavereitasi siellä niin kauan kuin oikeaksi koet. Napostele valmiita rakuunaporkkanoita telkkarin ääressä tai laita lautaselle esimerkiksi pihvin kanssa. Keltaisen keittiön itsehillinnän kuningatar yritti säästää porkkanoitaan myöhemmäksi, mutta kas vaan, ei aikaakaan kun porkkanakulho oli tyhjentynyt ihan itsestään. En se minä ollut, joku muu ne nielaisi..

"Step by step
Heart to heart
Left, right, left
We all fall down
Like toy soldiers"
(Martika - Toy Soldiers)

Tunnisteet: ,

4 kommenttia:

Blogger Maireanna kirjoitti...

Olipa virkistävää taas käydä sivuillasi :)
Huumorinkukalla höystetty safka säväyttää aina.

6. marraskuuta 2008 klo 15.36  
Blogger Martina kirjoitti...

Mukavaa että viihdyt! Täytyy tulla pian vastavierailulle. :)

7. marraskuuta 2008 klo 12.22  
Blogger Meri, Helsinki kirjoitti...

Juu hauskasti kirjoitat! Ja jos rakuunaan olet mieltynyt, niin sellainen kreikkalainen ruoka jahni on ihanaa, siihenkin tulee kyllä porkkanaakin. Monkeyssa on muistaakseni ohje, olen itse tehnyt jo monta monituista kertaa. Vois olla sun makuun :-)

Nuo valkosipulileivät kävis sen seuraks kanssa erinomaisesti! Minä kokeilen näitä rakuunaporkkanoita.

22. marraskuuta 2008 klo 8.56  
Blogger Martina kirjoitti...

Oih ja joih, jahni kuulostaa hyvältä! Kävin jo tonkimassa sen reseptin Monkeyfoodilasta, ja kokeiluunhan tuo pääsee kun rakuunaakin on vielä lähes koko purtilo jäljellä. :)

25. marraskuuta 2008 klo 15.49  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu