Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Yksinkertaista Jamieta

perjantai 25. helmikuuta 2011

Yksinkertaista JamietaSeuraava resepti on yksinkertaisin Jamien kotona -kirjasta tähän mennessä kokeilemani, mutta voi herranjestas miten pari hassua raaka-ainetta yhdistämällä voi saada jotain näin hyvää aikaiseksi. Ja miten tomaattiallergiastani huolimatta söin tätä huoletta parina päivänä putkeen ilman mitään oireita. Jamie Oliver on velho, joka taikoo pois allergiatkin.

4 annosta tomaattisalaattia syntyy näistä:

- 1 kg tomaatteja, hauskinta on jos löydät mahdollisimman paljon eri kokoisia ja eri värisiä tomskuja
- merisuolaa ja mustapippuria
- kuivattua oreganoa iisoiso hyppysellinen
- punaviini- tai balsamietikkaa
- oliiviöljyä
- valkosipulinkynsi (tai kokonainen yksikyntinen valkosipuli kuten meillä)
- tuore punainen chiliPilko tomaatit koon mukaan yhteen, kahteen tai nollaan osaan ja viskaa ne lävikköön eli siivilään. Ripottele reilusti suolaa tomaattien päälle ja sekoittele niin, että suolaa on jokaisen tomaatin iholla. Tai pinnalla tai kuorella tai miksi haluatkin tomaatin ulointa osaa kutsua.

Anna tomskujen valua lävikössä 15-20 minuuttia. Suola ei kuulemma imeydy tomaatteihin vaan imee niistä liian kosteuden ja tiivistää maut. Tästä väitteestä huolimatta huuhtelin kuitenkin reseptin vastaisesti suolan tomaateista pois ja annoin niiden kuivua siivilässä vielä jonkun tovin. Suola kun ei tee yhtään hyvää verenpaineelle. Ei vaikka Jamie-velho sanoisikin että sitä saa syödä.


Hän on kastike, jossa on juuri sopivasti valkosipulia.

Tee tomaateille kastike sekoittamalla yksi osa etikkaa ja kolme osaa öljyä. Pilko sekaan valkosipuli ja chili, joista jälkimmäisestä kannattaa poistaa siemenet ettei tule liian poppaa. Laita tomaatit kulhoon, ripottele niiden päälle oregano ja valuta kastike päälle. Mausta tarvittaessa mustapippurilla ja suolalla. Tarjoile ciabatan tai muun hyvän leivän ja/tai mozzarellan kanssa.


Taustalla kuha, jota väitin kahden kilon siiaksi. Hänestä lisää myöhemmin.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu