Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 XPRS

perjantai 6. elokuuta 2010

XPRS

Kesä 2010 on ollut keltaisen keittiön perheessä tapahtumien, pienten matkojen ja juhlien aikaa. Melkein joka viikonloppuna on ollut jotakin menoa ja kaappiin hamstraamilleni juhlamekoille on ollut kerrankin rutkasti käyttöä. Euroviisupäivän viisikymppisistä sekä Maajussin morsiamen häistä olenkin jo kirjoittanut, ja alkuperäinen suunnitelmani oli tiivistää loppujen tapahtumien muistelu pariin postaukseen. Mutta kun en minä osaa kirjoittaa lyhyesti ja tiiviisti!!

Hölötin yhden postauksen verran pelkästä pikku retkestä Tallinnaan, eikä tähän nyt enää mahdu mitään muuta. Voivoivoi. Katsotaan sitten jos oppisin seuraavien tekstien kohdalla tiivistämään, mutta jos en opi, muistelemme kesäjuttuja varmaan vielä ensi keväänäkin. Mikäs sen mukavampaa.

Ensimmäisellä kesälomaviikollani nappasimme Ukkelin veljen isotakakonttisen auton allemme ja hurautimme Viking XPRS:n persiistä sisään. Parin tunnin lätäkön ylityksen aikana oli hyvää aikaa syödä, ja parkkeerasimmekin itsemme Buffetin ikkunapöytään täyttämään masumme mädillä ja muilla ruoilla (kaikki ruoat eivät olleet mädäntyneet). Hahaa, ei vaan oikeasti MIKÄÄN ruoka ei ollut mätää (luulitte kuitenkin), mutta mätiä pöydässä oli paljon allekirjoittaneen suureksi riemuksi. Alkuruokapöytä ja sen antimet olivat muutenkin vallan mainiot, kuten kuvista näkyy:Oho, molemmat kuvat on samasta annoksesta. Leikitään ettei kukaan huomannut..

Jos pöräytätte nopeilla paateilla Helsingistä Tallinnaan ja haluatte ehdottomasti syödä laivan seisovassa pöydässä, suosittelen mieluummin Viking XPRS:ää kuin Tallinkin Staria ja Superstaria, sillä Viikkarin puhvetti on näääääin paljon parempi. Tallinkin laivat ovat hieman nopeammat, joten jos tarkoituksena on vain päästä vauhdilla virtailevan veden yli, ovat Starit kelpo vaihtoehto. Eikä se Tallinkin Buffetkaan niin huono ole, mutta huonompi kuitenkin kuin Viikkarin. Molemmissa saa kyllä masunsa täyteen ja Tallinkilla on se hyvä puoli, ettei siellä vaella ärsyttävää porkkanalaulua kailottavaa Peppi Pitkätossua kosiskelemassa kakaroita katsomaan itseään laivan päätybaariin.Pääruokaa maistelimme vain vähän, sillä matkalla höyryävien ruokalootien luokse bongasimme jälkiruokapöydän täynnä toinen toistaan ihanampia herkkuja. Niille oli pakko jättää tilaa siitäkin huolimatta, että jälkkärit menee toiseen mahaan kuin suolainen ruoka. Pääruokien kaveriksi nappasimme kuitenkin alkuruokapöydästä vielä hieman lisää mätiä sipulin ja smetanan kera. Ylläolevassa kuvassa edustaa Ukkelin annos, oma puolityhjä lautaseni yhdellä perunalla ja pikku lohiviipaleella (plus isolla mätikasalla) oli sen verran säälittävä, että säästin sen paparazzaamiselta.Jälkkäriosasto oli tosiaan aivan ihana. Aloitimme herkuttelun juustoilla ja punaviinillä, pidimme pienen tauon ja menimme hakemaan ihan vähän vaan niitä makeitakin juttuja. Saanen esitellä käsityksemme ihan vähästä määrästä jälkiruokaa:

..mutta kun ne oli niin hyvän näköisiä (ja makuisia myös)!

Tallinnassa ohjelmana oli Ukkelin valmistujaisjuomien osto ja samalla nappasimme hieman täydennystä omaan viinakaappiimme, evästä poikien polttariporukalle sekä juhannusjuomaksia. Olimme tehneet tilauksen etukäteen SuperAlkon sivuilla ja siellä juomamme nököttivät valmiiksi pakattuina suomalaisturistien kansoittaman Alkon perällä. Niin helppoa ja halpaa.Paluumatkalla leikimme rekkamiehiä ja hotkaisimme jättikasat haaleaa pyttipannua baarin reunapöydässä. Pytt i panna huuhdeltiin alas tietenkin tuopillisella olutta. Että röyh vaan. Rekkamiehen ruoka ei ollut mikään maailman mahtavin makuelämys, mutta kyllä sillä nyt nälkänsä sammutti kun muut ruokapaikat olivat täpötäynnä. Suosittelen silti kuitenkin mieluummin sitä Buffetia..

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu