Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Etanapilleet

tiistai 3. elokuuta 2010

Etanapilleet
Helteisenä heinäkuun perjantaina kuumassa kaksiossa on vallan mainio idea päräyttää uuni täysille ja paistaa monta pannullista etanoita. Huh hikeä. Onneksi oli sentään kylmää valkkaria. Ja ihan oikeasti se kyllä oli hyvä idea: Erilaisilla maustevoilla ryyditetyt etanat maistuivat Ukkelin jo minun lisäksi mainiosti myös kyläilemään tulleille Tepalle ja pohjoisen herra J:lle.

Vierailun alkuperäinen syy oli mekon lainaus Tepalle (niitä juhlamekkoja on ihan oikeasti kaapeissani enemmän kuin riittävästi), mutta mikäs sen parempi tekosyy laittaa hyvää ruokaa kuin vieraiden saaminen kylään. Istukeehan siis alas ja ottakeehan siideriä/kaljaa/lonkeroa, niin me käräytämme paahtoleivät mustiksi sillä aikaa. Tällä kertaa paahdoimme etanoiden kaveriksi tarkoitetut leivät, ja ihan hyvin homma toimi, vaikkei niiden olisi tarvinnutkaan olla ihan niin rapean ruskettuneita..

Valkosipuli-persilja etanat

Sinihomejuustoiset etanat

Etanoita varten sekoittelimme kolmea eri maustevoita: Perinteistä valkosipuli-persiljaa, aurajuustoista versiota (med valkosipuli) sekä ihan uutta kokeiluamme chilivoita (med valkosipuli tämäkin). Chilivoihin lurautimme hieman uutta chilikastikettamme, jota herranjestas sentään ei ole vielä esitelty täällä, eikä siitä ole edes kuvaa tähän hätään! Ounou. Poppamieheltäkin saatavasta valkosipulisesta chilikastikkeesta on kuitenkin kyse ja sillä maustetut etanat potkaisivat juuri sopivasti, vaikkei niillä ole edes jalkaa. Hohoho.

Kaikki etanat olivat herkullisia, enkä osaa millään sanoa mikä maustevoi oli parasta. Tai joo osaanpas, sillä voiton vei ehdottomasti se vika pannu jossa oli kaikkia maustevoita sekaisin.


Sekapannu

Tepan ja J:n mukanaan tuoma valkkari oli oikein raikas ja kesäinen tuttavuus ja pullo etiketteineen kaunis kuin etana. Ei kun siis kaunis kuin...kesä? No siis kaunis kuitenkin. Kuvakin pullosta olisi, mutta kun en tiedä missä. Hieman käsitystä pullon ulkonäöstä voi saada postauksen yläpäässä olevasta kattauskuvasta, jossa pullo nököttää pöydällä. Sillä aikaa kun etsin kunnon kuvaa pullosta ja sen etiketistä (jota tuskin tulen koskaan löytämään) voitaisiin miettiä millä muulla etanoita voisi maustaa kuin valkosipulilla, persiljalla, sinihomejuustolla ja chilillä. Ideoita? Tahtoo kokeilla jotain uutta!

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu