Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Sitruunabückling Camorran kynsissä

tiistai 3. maaliskuuta 2009

Sitruunabückling Camorran kynsissäUskaltauduinpa tuossa taannoin kokkaamaan kaapista löytyneestä bücklingistä, eli savusillistä, tomaattista soossia, jonka ahdoin mahaani timjamiriisin kanssa. Mössö oli niin hyvää, että uskaltauduin kokeilemaan kyseisen fisun sitruunaista kaveria pastakastikkeeseenkin. Kaapintyhjennysmeiningillä mentiin, ja siihen nähden onnistuin loihtimaan yllättävän ihanan ja raikkaan sitruunaisen pastan.

Homma alkoi pastan keittämisellä ja sipulin pilkkomisella. Kuullotin sipulia hetken sitruunaöljyssä pannulla ja viskasin bücklingit sekaan survoen ne väkivaltaisesti puulastalla rikkipoikki pitkin pannua. Hahaa, ihan oikein sille! Hmm...olikohan se iltalukemiseksi ostamani mafiakirja sittenkin turhan raaka minulle, kun sovellan sen oppeja viattomaan kalaan..?

Unohdetaan mafia ja asetellaan maissit hellästi pannulle. Ei rikota niitä, ja pyydetään anteeksi myös mafian survomilta savusillin palasilta. Tarkistetaan että öljyä on riittävästi pannulla kastikkeen aikaansaamiseksi, ja puristetaan yhden sitruunan mehu mukaan. Keltaisessa mafiakeittiössä pastakastike maustettiin valkopippurilla, sitruunapippurilla, valkosipulilla sekä timjamilla.

Kun soosi pannulla on valmista, rikokseen sotketaan myös murhan aikana keittynyt pasta, jota sekoitellaan pannulla sen verran, että kalan kappaleet, öljy ja muut todisteet ovat levinneet tasaisesti pitkin pastaa. Päälle vielä parmesaaniraastetta ja hyvvee on! Maistuis varmaan Napolissakin.

Jep, lähtipä taas lapasesta tämänkin tekstin kirjoittaminen, mutta sellaista sattuu paremmissakin (mafia)piireissä..

Tunnisteet: ,

4 kommenttia:

Blogger Anna kirjoitti...

Tuli savusillistä mieleen, että serkkuni kertoi juuri, että he olivat opiskeluaikoina nuukaillessaan onkineet tädin rannasta särkiä ja tehneet niistä säilykkeitä sinapin ja ketsupin kanssa :D Hyvin oli kuulemma suolasärki maistunut pitsan päällä :) Kuulostaa hurjalta, mutta on varmaankin ihan hyvää!

3. maaliskuuta 2009 klo 12.29  
Blogger Martina kirjoitti...

Jep, vähän hurjalta kuulostaa, mutta miksei tuo voisi toimiakin. Pitäisiköhän ottaa mallia ja työntää bücklingiä seuraavaksi pizzaan..?

3. maaliskuuta 2009 klo 13.08  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Onkos nää niitä Lidlissä myytäviä savusillejä? Olen niitä silmäillyt siellä, mutta vielä en ole ostanut.
-Jokke-

4. maaliskuuta 2009 klo 5.58  
Blogger Martina kirjoitti...

Luulen että joulupukki osaisi kertoa paremmin mistä nämä savusillit ovat kotoisin, omani nimittäin löytyivät hänen kontistaan. Mutta jos en nyt ihan väärin ole katsonut, niin muistelisin nähneeni bücklingejä myös Lidlissä.

4. maaliskuuta 2009 klo 9.05  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu