Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Kynsilaukka

maanantai 8. joulukuuta 2008

KynsilaukkaKummallista etten ole aiemmin löytänyt tietäni Kynsilaukkaan, valkosipulinen ruokaravintola kun on just eikä melkein minun makuuni. Itsenäisyyspäivän aattona tallustimme vihdoin pikkupakkasessa Fredalla sijaitsevaan Kynsilaukkaan, emme ymmärtäneet tilata valkosipuliolutta vaan ihan tavallista, ja aloimme tutkia ruokalistaa. Listalla olikin jos vaikka mitä herkkuja, ja vaikean päätökseni sinetöi lopulta blinien kohdalla lukevat mäti ja sienisalaatti. Sitä siis, kiitos nam.

Ravintola Kynsilaukka todellakin on valkosipulin ystävän taivas. Leivän päälle tarkoitettu valkosipulinen levitekin oli niin herkullista, että tarjoilija joutui kiikuttamaan sitä pian uuden kipollisen pöytäämme, niin vauhdilla levite katosi leivän kera vatsoihimme. Myös kattaukseen kuuluvat valkosipulit, jokin ruskea mönjä (ehkä sinappi?) ja vihreä seos olivat ihania. Varsinkin vihreä hieman pestoa muistuttava, mutta koostumukseltaan öljyisempi ja maultaan valkosipulisempi sörsseli oli niin herkullista, että sitä tuli lisättyä lautaselle lusikallinen jos toinenkin. Alkaa kuola valua ihan tässä muistellessakin.. Osaisikohan tuota valmistaa itsekin?


Itsenäisyyspäivän kunniaksi venäläistunnelmia blinien muodossa


Ukkelin piffiannos, näyttää aika tosi hyvältä tämäkin

Ensi kerralla (joka koittaa toivottavasti pian) haluan maistaa joko valkosipuliolutta tai valkosipuliviinaa, jotka kuulostavat kieltämättä hieman epäilyttäviltä, mutta tarpeeksi mielenkiintoisilta, jotta tämä tyttö innostuisi ja tahtoisi kokeilla kyseisiä juomia. Ja sitäpaitsi jos kerran olut on hyvää ja valkosipuli on hyvää, niin miksei myös valkosipuliolut olisi hyvää? Ruokalistallekin jäi vielä monta ihanaa annosta, joita täytyy päästä maistamaan.

Tunnelmaltaan ravintola on oikein mukava. Ilmapiiri kynttilöineen ja hyvin hiljaisine taustamusiikkeineen oli rauhallinen mutta rento. Tarjoilijakin lähes kuiskasi. Liian hieno ravintola sen sijaan ei ollut, vaikka puitteet olivatkin tyylikkäät. Aika ihana paikka siis. Tätä lisää!

Tunnisteet:

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olen maistanut kyseisen paikan valkosipuliolutta ja voin suositella, oli todella hyvää! Yhdistelmä ei ensialkuun tunnu järkevältä mutta toimii!!!

25. joulukuuta 2008 klo 20.18  
Blogger Martina kirjoitti...

Kiva tietää että on maistamisen arvoinen juttu! Ensi kerralla sitten tämäkin tyttö yrittää muistaa tilata valkosipuliolutta sen tavallisen sijaan.

17. helmikuuta 2009 klo 13.18  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu