Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Sagapo Mormorin jälkiruoka

maanantai 8. syyskuuta 2008

Sagapo Mormorin jälkiruoka


Kuva on jälleen taattua Martina-laatua. Ja syyhän on tietenkin huonossa kamerassa, ei kuvaajan taidoissa.

Tämä jälkiruoka on saanut innoituksen Tuplavirheen parin vuoden takaisella Rodoksen lomalla, jonka yhdeksi sankariksi nousi hotellimme respan Sagapo Mormor. Tämä ruotsia puhuva paikallinen vanha herra auttoi ystävällisesti ei-ystävälliset venäläiset omaan huoneeseensa nukkumaan, pojat kun ilmeisesti luulivat meidän huonetta omakseen, niin innolla he olivat sinne tunkemassa yön hämärinä tunteina. Meitä ei kuitenkaan ylimääräinen venäläisseura kiinnostanut, joten Sagapo Mormor riensi hätiin harmaat hiukset hulmuten.

Samaisella lomalla ihastuin hunajan ja jugurtin aiiivan ihaanaan yhdistelmään. Ihan ensimmäisen kerran lusikoin tätä herkkua kreikkalaisella illallisellamme Falirakin rantaravintolassa brittien metelöidessä taustalla. Ja alkuihmettelyjen jälkeen siihen tuli ikuinen himo. Jälkkäriin siis, ja ehkä ihan vähän brittien älämölöönkin. Maista omalla vastuulla, tähän jää nimittäin koukkuun!

Hunajajugurtintekohomma se on simppeli: Siihen tarvitaan vain hunaja ja jugurtti. Valuta maustamatonta jugurttia suodatinpussissa muutaman tunnin ajan, niin että saat mukavan tahmaista ainetta, jonka pussista irroittamisessa voi heikoimmalta mennä hermot. Sitten vaan jugurtti kulhoon ja juoksevaa hunajaa päälle, alle, sivulle, väliin ja keskelle. Keltaisessa keittiössä sekaan työnnetään yleensä myös marjoja, pähkinärouhetta tai molempia. Ja tulee niin hyvää että albaani ja Stelioskin vaikenee!

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu