Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Vodkakarpalon absolutistiserkku

torstai 28. elokuuta 2008

Vodkakarpalon absolutistiserkku



Ostoskoriini lensi päivänä eräänä pussillinen pakastekarpaloita. Lieneekö ne muistuttaneet minua yhdestä lempparidrinkistäni eli vodkakarpalosta, vai mikä olikaan syynä tällaiseen valintaan? Joka tapauksessa olen pakon edestä joutunut keksimään karpaloilleni erinäisiä käyttötarkoituksia. Aamupuuron seassa ne maistuivat niin pirskatin kirpeiltä että jouduin turauttamaan reilummalla kädellä hunajaa sekaan, jotta sain syötyä nuo arvon marjat ilman suurempia irvistelyjä ja naaman vääntelyjä.

Uunissa kuivattamisen ja sen jälkeen mysliin työntämisen, sekä jääpalojen koristeena toimimisen lisäksi keksin käyttää karpaloita makuveteen. Idean muistelisin saaneeni ajat sitten jonkin naistenlehden "Voi hyvin juomalla niin ja niin monta litraa vettä päivässä" -artikkelista.



Ohje on simppeli: Vettä kannuun, karpalot sekaan ja jääkaappiin (ellet nyt sitten välttämättä halua juoda huoneenlämpöistä vettä..). Jäitäkin voi varsinkin kuumana kesäpäivänä laittaa sekaan. Juoma soveltui raikkaudessaan oikein hyvin saunajuomaksi kahden salmiakkisuklaapalan kera. Koko kannullinen ja melkein toinenkin tuli hörpittyä illan aikana kuin itsestään. Kyllä nyt naistenlehtien terveysintoilijat olisivat tyytyväisiä kun tämäkin kansalainen joi suositusten mukaisen määrän hookaksoota!

Karpaloiden lisäksi kokeilin maustaa vettä vadelmalla (useammalla kuin yhdellä), mutta marjat muuttuivat nopeasti epämääräisen vaalean ja sössöisen näköiseksi. Maku sinänsä oli hyvä. Oletettavasti myös ainakin sitrushedelmät sopisivat veden maustajiksi erinomaisesti, lehdessä muistaakseni mainittiin kurkun palaset sekä tuoreet yrtit. Ja miksei lähes mitä tahansa hedelmää, marjaa tai vihannesta voisi kokeilla. Perunaa en ehkä ihan heti pilkkoisi veteni seuraksi.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu