Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Mustaherukkainen juustokakkunen

lauantai 21. toukokuuta 2011

Mustaherukkainen juustokakkunen


Kiitos Kälylle ja Insinöörille kuvasta. Oma kamera oli vielä tällöinkin mäskänä..

Kälyn ja Insinöörin häistä jäi toosi iso määrä alkomaholijuomia juomatta, joten aviopari päätti kutsua kamut kylään missionaan tuhota 500 tölkkiä kaljaa, lonkeroa ja siideriä. Mekin lähdimme Ukkelin kanssa tölkin tuhoamisbileisiin ja onnistuimme kumoamaan yhteensä jopa kaksi tölkillistä juomaa! Jee! Vähänkö meistä oli paljon apua!

Allekirjoittanut jätti krapulan hankkimatta koska seuraavana päivänä oli kaksi ratsastustuntia ja hepan selkään ei parane mennä huonovointisena tai väsyneenä. Eikä varsinkaan erään Toivo-hepan selkään, joka on hieman hermoilevampi ja vauhdikkaampi tapaus, ja joka minulle oli laitettu molemmille kyseisen sunnuntain tunneille. Siellä sitä viiletettiin kuulkaa tukka ja häntä putkella, ja pakko myöntää, että välillä meistä kahdesta Toivo oli se, joka määräsi tahdin ja tämä senioriratsastaja ei voinut kuin tehdä parhaansa pysyäkseen kyydissä. "It's gonna be a bumpy ride" vaan soi päässä Toivon pomppiessa menemään. Hahaa, olisittepa nähneet meidät, mä oon niin hyvä ratsastaja!

No mutta kuitenkin, tölkkien kaatamisbileisiin oli ehdottomasti kielletty omien nestemäisten eväiden vieminen, mutta kiinteää ravintoa sai viedä. Jippii, mä sain siis tekosyyn leipomiselle! Kehittelin tällä kertaa reseptin jääkaapissa möllöttänyt mustaherukkahillo inspiraationain, ja muheva juustokakkuhan se tuli ja ilmestyi jääkaappiin, kun pyörremyrsky nimeltä Martina oli riehunut keittiössä. Tässä resepti, olkaatten hyvät:

Pohja:
- 200 g digestive-keksiä
- 80 g voita/margariinia

Täyte:
- 5 liivatelehteä
- 1 desi mustaherukka-karpalo mehutiivistettä (tai jotain vastaavaa jos juuri kyseistä makua ei löydy lähikaupastasi)
- 3 rkl mustaherukkahilloa
- 4 dl vispikermaa
- 325 g tuorejuustoa (ricotta on parasta)
- 1,5 rkl sokeria
- 2 tl vanilja-aromia

Kiille:
- 3 liivatelehteä
- 3 dl mustaherukkahilloa
- 1 dl mehua

Aloita pohjasta. Riko keksit ihan pikkiriikkiseksi muruseksi ja sekoita muruset voihin tai margariiniin. Itse tuhosin keksit sauvasekoittimella ja sekoitin samalla vempaimella keksimurun ja voin keskenään. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja tyrkkää hetkeksi jääkaappiin.

Sitten tehdään täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja vaahdota odotellessasi kerma. Sekoita odotellessasi myös tuorejuusto, sokeri, vanilja-aromi ja hillo keskenään. Kiehauta täytteeseen tuleva mehu ja sekoita kylmästä vedestä nostamasi ja kuivaksi puristamasi liivatelehdet kuumaan mehuun. Sekoita mehu-liivateseos muuhun täytteeseen. Nostele viimeisenä kermavaahto varovasti mukaan ja kippaa täyte irtopohjavuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli.

Jäljellä on enää kiille, jonka teko alkaa laittamalla kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Kiehauta mehu kattilassa, sekoita liivatelehdet kuumaan mehuun, kaada hillo joukkoon ja levitä kiille varovasti kakun päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa kunnes kiille näyttää valmiilta eikä siis ole enää nestemäistä. Helppoa, vai mitä Ikke? Jos minä osaan, niin sitten osaavat kaikki muutkin.

Ikestä (Ikke siis, ei Ike Kanerva, apua sentään) vielä sen verran, että kyseinen neitonen oli teinibändimme rumpali-kani sekä yksi Kälyn kaasoista ja pyyteli kohteliaisuuttaan kakun reseptiä maistettuaan sitä Kälyn ja Insinöörin luona. Ikke on niin kiltti ja kiva.

Tunnisteet:

2 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi kiitos Martsu! Täytyy ehdottomasti kokeilla! Oli niin hyvää :)

-Ikke

27. toukokuuta 2011 klo 11.15  
Blogger Martina kirjoitti...

Jee, Ikke! Hyvä että kakku maistui. :)

30. toukokuuta 2011 klo 10.58  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu