Koska me rakastamme salmonellaa
Pääsiäisen kunniaksi päätin ottaa kuvan välipalaksi keittämästäni kananmunasta. Syön kananmunani aina merisuolan kanssa, ja keitetty muna taitaakin olla ainut ruoka, johon lisään itse suolaa. Muuten suosin yleensä vähäsuolaista ravintoa, mitä nyt ahmin suolaisia herkkuja kuten nachoja, sipsiä ja muuta sellaista aina tilaisuuden tullen, ja lisään hyvin moneen ruokaan oliivia. Myös kaprispurkki on tuttu näky jääkaapissani. Joo no mutta se siitä, ainakin yritän syödä edes välillä terveellisesti..
Kananmunani keltuaisen pitää olla löysä, muttei valuva. Kahdeksan minuutin keittoaika on yleensä sopiva, tosin kuvassa oleva munsku jäi hieman liian löysäksi. Kuorimista helpottaakseni työnnän keitetyt kananmunat kattiloineen päivineen kylmän veden alle ennen kuoren päräyttämistä rikki tiskialtaan reunaan. Sitten vaan merisuolakiteitä päälle, ja jos olen oikein villillä tuulella (tai jos keitetyn kananmunan maku alkaa jo tympiä) ripottelen munan päälle myös hieman cayannepippuria.
Hyvää, keltaista ja aurinkoista pääsiäistä kaikille!
Tunnisteet: munaruoat, pääsiäinen
3 kommenttia:
Munakasta pääsiäistä!
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
aurinkoista pääsiäistä myös sinne!
Lähetä kommentti
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu