Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Stockholm-Helsinki

torstai 19. maaliskuuta 2009

Stockholm-Helsinki



Käytimme pari viikkoa sitten Viking Linelta joululahjaksi saamani arvosetelin ja lähdimme seilaamaan Itämeren aalloille keulaportti kohti Tukholmaa. Yksi odotetuimmista asioista risteilyllä on ehdottomasti mäti, jota saa kerrankin syödä niin paljon kuin haluaa. Ah, ihana seisova pöytä! Ensimmäisenä iltana menimme kuitenkin ravintola Ella'siin pihville, ja jätimme Buffet-herkuttelun odottamaan seuraavaa päivää.


Tilasimme kumpikin grillipihvin kanttarellikastikkeella, ja jos et kuvan perusteella osaa arvata, niin voin kertoa, että hyvää oli. Ranskalaiset tuotiin erillisessä kipossa ja hyvä niin, sillä eihän tuohon jättipihvin viereen olisikaan mahtunut kuin muutama hassu peruna.

Ruokajuomaksi hörpimme pullon punaviiniä ja voin ylpeänä kertoa, että onnistuin kerrankin maistamaan sitä ilman nauruun purskahtamista. Jee, hyvä minä! Minulla kun on tunnetusti maailman huonoin pokka tilanteissa, joissa ei saisi nauraa. Niin myös tarjoilijan maistattaessa viiniä, ja yleensä pyrinkin skippaamaan viinin maistamisen kokonaan tai sysäämään sen muiden vastuulle. Hyvää se viini on kuitenkin, mitä sitä turhaan leikkimään hienoa viiniasiantuntijaa kun en sellainen kuitenkaan ole.

Seuraavan päivän ravintonamme toimi Tukholmassa puistopiknikillä nakerrettu hampurilaisateria sekä banaanipirtelö. Fantaakin lipitin päivän mittaan ihan kiitettävästi. Iltasella sitten koitti vihdoin se hetki, kun pääsin astumaan Viking Buffetin ovista mätitaivaaseen. Tällä kertaa tarjolla oli jopa kolmea eri mätiä! Ihanaa! Ensimmäinen lautaselliseni näyttikin tältä:


Mmmmm, mätiä...

Uskaltauduin ensimmäistä kertaa tutustumaan myös kokonaisiin katkarapuihin ja niiden kuorimiseen. Ukkeli opasti minua lopulta ihan kädestä pitäen miten pieni katkarapunen kaivetaan esille, mutten siltikään onnistunut kertaakaan saamaan suuhuni kuin puolikkaan katkaravun. Loput jäi jonnekin kuorien sisälle. Ei se voi olla niin vaikeaa.. Katkarapuni olivat varmasti viallisia, sillä olenhan niin näppäräsorminen ja muutenkin ketterä, ettei vika voi olla minussa. Niin.


Katkarapuja kavereineen


Joskus on vaikea päättää mitä juomaa ottaisi..


Pääruokalautanen on ukkelin. Itse olin tässä vaiheessa jo niin täynnä mätiä, että skippasin lämpöiset kokonaan.


Lopuksi vielä jälkiruokaa. Sorbetti varsinkin oli ihaanaaa.

Tunnisteet: ,

6 kommenttia:

Blogger Nelle kirjoitti...

no voihan se viini olla etikkaa joskus :) Sen kyllä tunnistaa tämmönen pulliainenkin kun tuntuu että kiille irtoaa hampaista ja poskista limakalvot rullaantuu ;)

Tää oli fiilis sen muuannen pinot noirin kanssa jonka viimein vein sitten alkoon takas... :)

19. maaliskuuta 2009 klo 11.31  
Blogger Martina kirjoitti...

Onhan se tosiaan ihan hyvä maistaa sitä viiniä tarkistaakseen ettei ole mennyt pilalle. Se kai tuossa viinin maistattamisessa onkin ideana, ei niinkään viinin ominaisuuksien arviointi. Silti kyseinen tilanne on minulle joskus ylitsepääsemättömän vaikea, nauraessa kun on vaikea juoda. :D

19. maaliskuuta 2009 klo 12.03  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi hitto kun alkoi tekemään mieli laivan buffettiin (ja juuri Vikingin, kun on paljon parempi kuin kilpailijan). Lämpimät einesmössöt kannattaa unohtaa ja keskittyä herkullisiin alkupaloihin ja jälkiruokiin. Ainoastaan kaalikääryleet ovat sellaisia, jotka minulle lämpimästä pöydästä maistuvat. -Jokke-

25. maaliskuuta 2009 klo 23.25  
Blogger Martina kirjoitti...

Alkupalapöytä on minunkin lempparini eikä vähiten mädin takia (vaikka myönnettäköön että nuo pallurat ovat iso syy miksi Viking Linen seisovaan pöytään halajan). Jälkkärin kohdalla olen ikäväkseni aina jo niin täynnä, etten millään jaksa maistaa kaikkia ihania herkkuja, vaan tyydyn yleensä mutustamaan vain raikkaita jäätelöitä ja sorbettia. Pitäisiköhän joskus aloittaa jälkiruoista niin mahtuisi niitäkin enemmän? :D

27. maaliskuuta 2009 klo 8.55  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voisihan se olla hauska kokemus aloitella jälkiruoista.. Kirjoituksesi vuoksi varasimme kaverin kanssa piknik-risteilyn ensi viikolla.. mätihehkutuksesi vuoksi olen taas entistä köyhempi =) Kävin lueskelemassa Vikingin Buffet-listaa ja näyttäisi aikamoisia herkkuja olevan luvassa. -Jokke-

2. huhtikuuta 2009 klo 6.43  
Blogger Martina kirjoitti...

Nonnis! Mitä meninkään tekemään.. :D No ei vaan, hauskaahan se on jos olen toiminut risteilyinnoittajanasi (onko tuollaista sanaa edes olemassa..?). Laivalla on aina mukavaa, varsinkin näin keväiseen aikaan. Olen ehkä jopa vähän kateellinen, itsekin kun tekisi mieli taas Viking Buffetin herkkujen luokse.. Mätiä, nammmm..

2. huhtikuuta 2009 klo 11.10  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu