Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Popsi popsi porkkanaa

keskiviikko 25. maaliskuuta 2009

Popsi popsi porkkanaa



Minulla oli taannoin kunnia majoittaa luokseni tärkeä vieras. Olin odottanut häntä luokseni jo kauan. Odotellessani olin suunnitellut meille kävelyreittejä, sekä varannut jääkaapin täyteen juustoa ja makkaraa, sillä niistä arvoisa vieraani pitää erityisen paljon.

Koda viipyi luonani kokonaisen viikon. Arkiaamuina tuntui ikävältä jättää toinen murjottamaan ja tuijottamaan perääni töihin lähtiessäni. Lupasinkin vieraalleni hyvitykseksi aamuisista hylkäämisistä olla koko viikonlopun kotona hänen kanssaan. Kävisimme pitkillä kävelylenkeillä ja päivällä leipoisimme sämpylöitä.

Näillä evähillä syntyi Kodan ja Martinan viikonloppusämpylät:

- porkkanaa (2-4 kpl)
- 5 dl maitoa
- 2 tl suolaa
- 2 rkl sokeria
- n. 6 dl vehnäjauhoja
- n. 4 dl graham-jauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 pussi kuivahiivaa
- 100 g margariinia



Raasta porkkanat ja sormesi samalla kun lämmität maidon kädenlämpöiseksi. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja viskaa lämpimän maidon sekaan. Heitä perään suola, sokeri ja porkkanaraaste. Lisää vähitellen kaurahiutaleet sekä jauhot. Sekoittele taikinaa samalla. Lisää margariini loppuvaiheessa. Mörssää taikinaa niin kauan että ranteesi jumiutuvat ja taikina irtoaa kulhon reunoista. Pese kätesi, anna Kodalle juustoa ja rapsuta sitä vähän korvan takaa.

Anna taikinan kohota Ikean siniraidallisen keittiöliinan alla puolisen tuntia. Avaa odotellessasi parvekkeen ovi, jotta Koda pääsee vaanimaan naapurin kissaa. Muotoile taikinasta pyöreitä palleroita ja asettele ne leivinpaperoidulle uunipellille. Muista jättää hieman kohoamis- ja leviämisvaraa. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Anna sämpylöiden kohota liinan alla uunin kuumenemista odotellessasi.

Kun uuni on valmis, työnnä sämpylät keskitasolle noin kymmeneksi minuutiksi. Käy viemässä parvekkeen lasin huuruun hengittäneelle Kodalle juustoa. Ota sämpylät uunista ja nauti yksi heti margariinin tai sulatejuuston kera. Päätä leipoa useamminkin, sillä uunituore leipä vaan on ihan parasta.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu