Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Rhubarb

keskiviikko 24. helmikuuta 2010

RhubarbYstävänpäivän aattona odotellessani ravintolaan lähtöä keksin yhtäkkiä, että haluan juoda aperitiivin jo kotona ja ehdottomasti tuollaisesta kivasta martinilasista. Viinakaapista löytyi avattu pullo raparperilikööriä, jota lorottelin lasiin kokoamani jääkasan päälle. Niin hyvää ja helppoa! Jäiden kanssa ei kannata pihistellä, ja niiden voi antaa huoletta sulaa juoman siemailun aikana, niin ei maistu tuo viinaosuus niin tujulta.

Eihän tämä nyt varsinainen drinkkiohje ole kun lasiin tulee vain yhtä (tai no kahta kun jäätkin lasketaan) ainesosaa, mutta silti mielestäni hyvä vinkki niihin hetkiin, kun ei jaksa tai ehdi alkaa väsätä mitään superdrinkkiä miljoonine eri viinoineen. Samanlaista jääjuomaa olen tehnyt myös ainakin karpalolikööristä ja sekin on valtavan hyvän makuista.Raparperilikööripullo tarttui mukaan viimevuotiselta Tukholman risteilyltä, josta tullee pian perinne, sillä olemme tänäkin vuonna lähdössä samana viikonloppuna risteilemään. Tällä kertaa pomoni eivät kuitenkaan seilaa samalla paatilla kanssamme. Kyllä, tarkistin tämän heiltä itseltään ja sain osakseni hohottavan vastauksen, että ei, emme me tällä kertaa ole samalla laivalla. Tähän vastasin tietysti sanoilla "Voi harmi". Kuinkas muutenkaan.

Toinen helppo drinkkiohje liittyy niin ikään likööriin ja se testattiin viimeksi maailman parhaana maanantaina, jolloin sain kuulla raastavien yt-neuvottelujen päätteeksi saavani pitää työpaikkani. Monen viikon stressi ja jännitys laukesi tuona ihanana päivänä ja illalla viimeistelin mahtavan olotilani kilistelemällä Ukkelin kanssa lasillisella kuohuvaa.

Hörppäsimme siis puokkiin pikkupullollisen kuohuviiniä, jonka lisäksi laseihin kaadettiin loraus raparperilikööriä ja muutama jääpala viilentämään huoneenlämpöistä kuoharia. Olen testannut kuohuviini-likööridrinkkiä myös lakkaliköörillä ja ehkä myös vadelmalla, ellei muistini tee tepposia.

Raparperikuohuviini on ollut yksi parhaista kuoharidrinkeistä, vaikka voi olla että mikä tahansa olisi siinä mielentilassa maistunut hyvältä. Olin oikeasti niin onnellinen, että menin uutisen kuultuani työpaikan invavessan avariin tiloihin iloiselle hyppytanssille tuulettelemaan. Salaisen riemuhetken jälkeen oli kuitenkin palattava naama peruslukemilla takaisin työpisteelle, sillä neuvottelujen tulos oli vielä parin tunnin ajan salainen. Yritä siinä nyt sitten olla normaalisti kun sisällä kuplii vallattomat riemun tunteet ja suunnaton helpotus.

Tunnisteet:

2 kommenttia:

Blogger Satu kirjoitti...

Mulle tuli nyt ihan hirveä himo saada tuota raparperilikööriä. Ei vaan taida tavan alkomahooliliikkeestä sitä saada...

Ja onneksi olkoon, että sait pitää työpaikkasi! Ihana uutinen - kyllä sen takia kannattaa vähän jalalla koreaksi pannakin. :-)

Näistä sinun postauksistasi tulee aina niin hyvälle tuulelle. Pidä tyylisi! ;-)

24. helmikuuta 2010 klo 17.00  
Blogger Martina kirjoitti...

Voi kiitoksia Hippu! :) Mukava palaute lisää intoa kirjoittaa enemmän, useammin ja paremmin tätä pientä blogiani, jota kohtaan motivaationi on kieltämättä ollut hieman kateissa. Nyt kuitenkin kun kaikki on taas hyvin jaksaa blogiinkin panostaa uudella tarmolla.

Raparperilikööriin en ole itse törmännyt muualla kuin laivan viinakaupassa (ja ehkä baarissakin..?), mutta pieni googlettelu väittää että sitä löytyisi myös Alkosta. Uskoiskohan tuota.. :)

25. helmikuuta 2010 klo 10.11  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu