Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Munya

maanantai 2. maaliskuuta 2009

MunyaUnelias kokki laajensi maailmankuvaani kertomalla, että munakkaalla ja munakokkelilla on selvä makuero, vaikka periaatteessa aivan samaa kamaa ovatkin. Joo-o, voipi olla, en olekaan tullut ajatelleeksi asiaa aiemmin. Ja mikä huolestuttavinta: en edes muista olenko koskaan syönyt munakokkelia! Kääk! Asia täytyi korjata heti, varsinkin kun Annan kokkeli näytti kuvassa ihan jätte herkulliselta.

Sunnuntai-iltapäivänä sitten kaivoin munat esiin ja ryhdyin hommiin. Voitelin ensin pienen paistinpannun ja vispasin kaksi kananmunaa sekaisin kulhossa. Mukaan kuuluisi sekoittaa suolaa sekä pippuria, mutta minä jätin tavoilleni uskollisena suolan väliin ja tumpsautin vain hieman cayannepippuria munien kaveriksi.

Täältä löytyy yksityiskohtaisempi ohje munakokkelin valmistamiseen (jota keltaisen keittiön tumpelokokkikin seurasi tarkasti onnistuakseen), mutta ideanahan on sekoittaa munaseosta pannulla niin kauan että se alkaa saostua ja kokkaroitua (sarjassamme ovatko nämä oikeita verbejä?). Kun kokkeli on melkein halutun näköistä, otetaan pannu pois levyltä ja lurautetaan kermatilkka joukkoon.

Keltaisessa keittiössä oltiin oikein supermatkijoita, ja maustettiin kokkeli parmesaanilastuilla (sillä unelias kokkikin teki niin), vaikka munakas olisi maistunut hyvältä ilmankin (aivan kuten unelias kokkikin kertoi). Munakokkelin alle piilotin palan paahtoleipää ja söin hyvällä ruokahalulla. Tää on niiiin paljon parempaa kuin munakas, vaikkei sekään toki pahaa ole. Kokeile ihmeessä, mielesi tekee kuitenkin!

Tunnisteet: ,

3 kommenttia:

Blogger Anna kirjoitti...

Herkulliselta näyttää kokkeli sinunkin tekemänä! :) Nyt meitä munakokkelin salaisuuden tuntevia on maailmassa taas pari enemmän ;)

2. maaliskuuta 2009 klo 20.07  
Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jep jep, on todella jännä juttu miten sekä paistettu muna, munakas että munakokkeli maistuvat aivan erilaisilta. Olen asiaa joskus mietiskellyt enkä ole mihinkään järkevään ratkaisuun päässyt.

Mutta kyllä noista parasta on munakokkeli :P.

2. maaliskuuta 2009 klo 22.33  
Blogger Martina kirjoitti...

Hyvällä ohjeella keltaisessa keittiössäkin tehdystä munakokkelista tulee hyvää. :) Tätä tehdään varmasti useamminkin, sillä minunkin suosikkini munaruoista on ehdottomasti munakokkeli. Nam.

3. maaliskuuta 2009 klo 10.41  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu