Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 LakritsiPakritsi

torstai 2. huhtikuuta 2009

LakritsiPakritsiVietin tuossa pienimuotoista karkki- ja herkkulakkoa (pari päivää riitti kiitti), jolloin onnistuin muun muassa jättämään kaupassa bongaamani pelkkiä lempparikarkkejani (eli jauhosalmiakkeja, slurps) sisältävän pussin hyllyyn, kiertämään kaukaa työkaverini synttärikakun sekä himoitsemaan Kampin Kaakaopuun konvehteja enemmän kuin koskaan. Oveluuteni saikin ihan uusia ulottuvuuksia kun huijasin itseäni ja herkkulakkoani yhdistämällä karkin ruokaan. Saahan sitä nyt pastaa syödä herkkulakon aikana. Ei haittaa vaikka se sisältäisikin lakritsia. Joo-o, luit aivan oikein, tässä tulee keltaisen kokeilukeittiön taidonnäyte: Lakritsipasta!

Koska en halunnut pastani sisältävän pelkkää lakua, valitsin rehuosastolta kokeiluuni mukaan fenkolin, jonka maku on hieman lakritsi- tai anismainen. Ehkä se sopii lakun kanssa yhteen. Mausteosastoa mietin tovin jos toisenkin kunnes keksin että sitruunahan on lakun kaveri. Sitruunapippuripurkki esiin siis ja loraus sitruunaöljyä pannulle fenkolia odottamaan.

Ihan ekaksi kannattaa kuitenkin laittaa pasta kiehumaan. Minä käytin spaghettia, mutta senkus laitat mitä pastalaatua huvittaa. Kun pasta on kiehumassa paista pilkottua fenkolia sitruunaöljyssä kunnes se on pehmeää ja ihan hitusen ruskettunuttakin. Mausta sitruunapippurilla. Valuta pasta ja sotke se pannulla fenkolin ja lakun kanssa sekaisin. Minä käytin sokeritonta lakritsia, ja en nyt ihan heti suosittelisikaan lisäämään pastaan esimerkiksi englannin lakritsia tai muuta täytelakua. Tylsä peruslaku on tähän tarkoitukseen parasta.

Usko tai älä, mutta tästä ei tullut läheskään niin omituista kuin alkuasetelmat ja raaka-aineet antoivat odottaa. Sitruuna raikasti kivasti pastan lakritsisuutta ja ainakin keltaisessa keittiössä koko annos katosi vatsaan alta aikayksikön. Nälkä oli kyllä kova, mutta jos tästä olisi pahaa tullut, olisin varmasti taikonut mahani murinan pois muilla keinoilla. Kokeile ihmeessä, jos uskallat.

Tunnisteet:

9 kommenttia:

Blogger Anna kirjoitti...

Sekopäistä :D Ihan parasta :DD!

2. huhtikuuta 2009 klo 22.02  
Blogger Martina kirjoitti...

Joo täällä keltaisessa keittiössä ei oo aina ihan kaikki inkkarit kanootissa.. :D Ja itseään on mukava huijata, varsinkin jos (KUN) on niin tyhmä ettei edes tajua tulleensa huijatuks. :D

3. huhtikuuta 2009 klo 9.18  
Blogger Merituuli kirjoitti...

oho! aikast erikoinen pasta kyllä...!

Kaakaopuu on minunkin suuri heikkouteni.

3. huhtikuuta 2009 klo 12.22  
Blogger Martina kirjoitti...

Kaakaopuu on kyllä aivan ihana paikka.. Toisaalta toivoisin etten olisi koskaan kuullutkaan siitä, mutta äh, kyllä nyt välillä saa hyvää suklaata syödä! :)

3. huhtikuuta 2009 klo 12.48  
Blogger Maireanna kirjoitti...

Erikoista, sanon minäkin- mutta kun tarkemmin ajattelee oikeilla lisäkkeillä se olisikin gurmeeta?

5. huhtikuuta 2009 klo 11.15  
Blogger Martina kirjoitti...

No katsos vaan, toinen Martinahan se täällä :) Sinulla myös kiinnostava blogi, täytyypä lukaista tarkemmin kun kerkiää.. Mutta erittäin erikoinen ja kummallisella tavalla jopa herkullisen oloinen ohje..! ;)

6. huhtikuuta 2009 klo 18.45  
Blogger Martina kirjoitti...

Onpa hassua nähdä sama nimi kuin itsellä täällä kommenttiboksissa. :) Hetken jo luulin että olen kirjoittanut tänne unissani tai jotain muuta vastaavaa, mutta sitten muistinkin kaiman olemassaolon. :D

Ja mitä lakritsipastaan tulee, niin uskokaa tai älkää, mutta minun tekisi sitä taas mieli. Se oli oikeasti hyvää!

7. huhtikuuta 2009 klo 9.36  
Anonymous Noora kirjoitti...

Tätä on kyllä aivan pakko kokeilla joskus! Saanhan lisätä sinut linkkilistalleni? :)

27. elokuuta 2009 klo 14.05  
Blogger Martina kirjoitti...

Tottakai saat lisätä! Ja kokeile ihmeessä tätä pastaa, se ei maistu ollenkaan niin epäilyttävältä kuin miltä kuulostaa. Minä ainakin tykkäsin kovasti. :)

27. elokuuta 2009 klo 14.08  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu