Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Päärynäunelma

torstai 16. helmikuuta 2012

Päärynäunelma




Voi voi tätä jälkiruokarassukkaa, jolle suotiin valokuvauksellisuusgeenejä tasan nolla. Vikahan ei tietenkään ole kuvaajassa, kehtasitkin epäillä! Rumasta ulkonäöstään huolimatta suklainen päärynätorttu oli aivan mielettömän hyvää ja sai etanailtamme osanottajilta herkkua hyvin kuvaavan lempinimen Päärynäunelma.

Tämäkin resepti on peräisin maku.fi -sivustolta, josta löytyy myös hieman kauniimpi kuva jälkiruoasta. Ainiin, ja tämähän on sitten myös gluteeniton herkku, jos sellaiselle on tarvetta!

Tarvitset:

- 200 g voita
- 1,5 dl kaakaojauhetta
- 3 kananmunaa
- 2,5 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 dl mantelijauhetta
- 3 päärynää
- 1 dl pistaaseja (rouhittuna)

Pinnalle:

- 2 tl tomusokeria
- 1 rkl pistaaseja (rouhittuna)

Ja kaveriksi ehdottomasti:

- Päärynäjäätelöä
- Alkuperäisen ohjeen mukaan paistoksen kanssa sopii myös vaniljajäätelö tai kermavaahto. En väitä vastaan, mutta valitsen jatkossakin päärynäjäätelön, sillä se antoi annokselle viimeisen silauksen.



Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää siihen kaakaojauhe, joka saa liueta sulaan voihin. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi ja kääntele vaahdon joukkoon vuorotellen voi-kaakaoseos sekä mantelijauhot. Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja tasoita.

Halkaise päärynät ja poista siemenkodat. Ulkomaiset päärynät kannattaa myös kuoria. Asettele päärynänpuolikkaat taikinan päälle leikkuupinta alaspäin ja ripottele päällimmäiseksi desilitra pistaasirouhetta.

Kypsennä paistosta 200-asteisen uunin keskitasolla parikymmentä minuuttia eli kunnes jälkiruoka on hyytynyt reunoilta, mutta on keskeltä vielä aavistuksen löysä. Paistos kypsyy vielä uunista tultuaankin, joten anna sen mehevöityä rauhassa. Ripottele loput pähkinärouheet paistoksen päälle ja koristele jäähtynyt jälkkäri halutessasi vielä tomusokerilla. Sitten vielä pala päärynäjäätelöä kylkeen ja komoeeta!

Kuvat ovat tosiaan ehkä blogihistorian kamalimpia, mutta otettakoon tämä vaikka opettavaisena esimerkkinä siitä, miten ruokaa EI pidä kuvata. Älä ensinnäkään kuvaa tummanruskeaa jälkiruokapaistosta mustalla lautasella. Se ei nimittäin erotu tummaa taustaa vasten. Tuo päällimmäiseksi lätkäisty tiiliskivimäinen jäätelöpalakaan ei varsinaisesti auta havainnollistamaan miltä paistos näytti. Voi hohhoijaa Martina, ei näin..

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu