Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Mittumaari

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Mittumaari





Tämän vuoden juhannuksena Ukkeli oli koko viikonlopun töissä yövuorossa, joten minut oli tuomittu joko A: mököttämään yksin kotona koko jussi tai B: keksimään omaa kivaa. Valitsin vaihtoehdon B: omaa kivaa ja kutsuin pikkuveljen ja isosiskon kumppaneineen aattona kylään. Myöhemmin sain kutsun myös Mäntyharjuun katsomaan Dannya, mutta jouduin jättämään tämän mahtavan tilaisuuden väliin, sillä nyt oli vuorossa sisarusjuhannus.







Teitä kiinnostanee eniten ruoka, joten kerrotaanpa siitä sitten. Ostin alkupalaksi pieniä suolaisia herkkuja eli kolmea erilaista oliivia, aurinkokuivattuja tomaatteja, marinoituja valkosipulin kynsiä, ilmakuivattua kinkkua, kahta eri salamileikkelettä, pötköä chorizosalamia ja kolmea eri juustoa, jotka tottelivat nimiä taleggio, provolone ja vanha gouda. Juustotarjottimella oli myös suolakeksejä.








Suolaisten naposteltavien kaverina tarjoilin kolmea patonkia sekä kolmea eri levitettä, joista jälkimmäisistä yksi oli ihan perus margariinia, yksi taco-tuorejuustoa ja yksi maailman parasta valkosipulirahkalevitettä, jonka ohje ilmestyy blogiin omana postauksenaan. Siskoni taikoi pöytään vielä coleslawta sekä vihreää salaattia, jossa oli kaikkia kivoja ylläreitä, kuten krutonkeja ja pinjansiemeniä.

Lämmin ruoka oli juhannuksena tietenkin makkaraa. Työnsin uuniin Wotkinsin makkarahyllystä valitsemaani texmex-makkaraa, hirvigrilleriä ja juustonakkia. Ihan mielettömän hyviä ja lihaisia kavereita olivat he. Makkaroiden kanssa uuniin meni myös kasa ranskalaisia, jotta nirsoinkin (Datanomi) saa mahansa täyteen.

Jälkkäriksi olin leipaissut salmiakkijuustokakun Kinuskikissan reseptillä, jota muuntelin hippasen:




- 200 g Domino-keksejä
- 50 g margariinia
- 10 kpl Kick-patukoita (niitä oli alunperin 11, mutta yksi katosi salaperäisesti johonkin...)
- 2,5 dl kuohukermaa
- 8 liivatelehteä
- 2,5 dl Flora vispiä
- 1 dl vettä
- turkinpippurirouhetta
- 2 dl lakritsikastiketta

Sulata päivää ennen itse leipomista Kick-patukat kuohukermaan ja jätä seos viilenemään jääkaappiin, jotta se on seuraavana päivänä varmasti kylmää. Itse leipomispäivä alkaa keksien murskaamisella ja margariinin sekoittamisella keksimurskaan. Sauvasekoitin on ystävä. Painele valmis seos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Laita 5 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa eilen valmistamasi lakritsikermakastike vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa myös Flora vispi ja sekoita sitten vaahdot keskenään. Kiehauta 0,5 dl vettä ja liota liivatelehdet siihen. Sekoita liivateneste sekä turkinpippurirouhe täytteen sekaan ja kippaa valmis täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Kiilteen valmistus alkaa laittamalla 3 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Kiehuta 0,5 dl vettä ja sulata lionneet liivatelehdet kuumaan veteen. Sekoita vesi ja liivate kaupan valmiiseen lakritsikastikkeeseen ja kaada kiilleseos vuokaan päällimmäiseksi. Anna taas jähmettyä jääkaapissa.



Juhannuksena vessaakin koristaa kesäinen kukkakimppu.

Tunnisteet: , ,

2 kommenttia:

Blogger Anna kirjoitti...

Oi hitsi mitkä leikkele- ja oliivilautaset <3 Ja Wotkinsin tapaisten "pikkuvalmistajien" erikoismakkarat on ihan parasta kesäruokaa!

Muakin on pyydetty useampaan otteeseen tekemään tuota lakukakkua, täytynee kokeilla joku päivä :)

4. heinäkuuta 2011 klo 14.06  
Blogger Martina kirjoitti...

Mulla jäi niin monta Wotkinsin makkaraa vielä kokeilematta, että niitä maistellaan moneen kertaan tänä kesänä. Ja varmaan ensi kesänäkin. :) Lakukakku oli ihanan salmiakkista, kannattaa kokeilla!

5. heinäkuuta 2011 klo 12.35  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu