Keltainen keittiö heräilee henkiin
Hän on tullut takaisin Egyptin auringon alta helteisestä Hurghadasta ja kakkaisesta (ei kakka oo kirosana) Kairosta, mutta hän kirjoittaa reissusta myöhemmin kun saa kuvituksen kuntoon. Sitä odotellessa voidaan tehdä vähän tomskukeittoa.
Tuo valkoinen häivähdys keiton keskellä on uponnut tuorejuustosydän. Aina ei koristelut mene ihan putkeen..
Tiedättekö mikä on aika jännä tilanne? Se kun tomaattiallergikon tekee mieli tomaattia. Eikä ihan vähän vaan tee mieli, vaan kun tomaatinhimo on suorastaan valtava. Näin pääsi käymään tässä talven kuluessa, ja pakkohan se oli uhmata allergiajumalia, ja tehdä kipeän suun ja kirvelevien huulienkin uhalla tomaattiruokaa. Onneksi tomaattiallergiani on sen verran iisiä sorttia, ettei kypsennetty tomaatti tunnu yleensä missään. Olenkin syönyt hyvillä mielin tomaatinhimossani myös muun muassa Picnicin tomaattikeittoa, ja vain kerran keiton lusikoinnin jälkeen alkoi huulia kirveltää. Siedätyshoito rules, sanon minä.
Tomaattihimon yllättäessä tuli ikävä Ukkelin äidin kesällä tarjoamaa tomaattikeittoa, johon oli lorautettu hieman kermaa, joten se mielessäni lampsin kauppaan kerma- ja tomaattihyllyjä tutkimaan. Ja koska keltaisessa keittiössä on meneillään ikuisen valkosipulikauden lisäksi chilikausi, maustoin keittoni molemmilla lemppareillani. Ja hyvää tuli, eikä edes kirvellyt suuta.
Resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan on seuraavanlainen:
- 1 iso purkki/tölkki tomaattimurskaa (olisiko siinä ollut 370 grammaa, tai joku muu yhtä häiriintynyt määrä..)
- 1 dl kermaa
- (chili)öljyä
- 1 sipuli
- 3 yksikyntistä valkosipulia (tai vaikka vähän enemmänkin)
- 1 chili
- mausteita (mustapippuria, chili explosionia, timjamia)
- 1 l kanalientä
Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä chiliöljyssä. Lisää kanaliemi ja tomaattimurska. Anna pulputtaa vajaa tunti, jotta neste haihtuu ja keitosta tulee paksumpaa. Lisää kerma ja mausteet, kuumenna kiehuvaksi. Ja sehän on sitten siinä.
Tuo valkoinen häivähdys keiton keskellä on uponnut tuorejuustosydän. Aina ei koristelut mene ihan putkeen..
Tiedättekö mikä on aika jännä tilanne? Se kun tomaattiallergikon tekee mieli tomaattia. Eikä ihan vähän vaan tee mieli, vaan kun tomaatinhimo on suorastaan valtava. Näin pääsi käymään tässä talven kuluessa, ja pakkohan se oli uhmata allergiajumalia, ja tehdä kipeän suun ja kirvelevien huulienkin uhalla tomaattiruokaa. Onneksi tomaattiallergiani on sen verran iisiä sorttia, ettei kypsennetty tomaatti tunnu yleensä missään. Olenkin syönyt hyvillä mielin tomaatinhimossani myös muun muassa Picnicin tomaattikeittoa, ja vain kerran keiton lusikoinnin jälkeen alkoi huulia kirveltää. Siedätyshoito rules, sanon minä.
Tomaattihimon yllättäessä tuli ikävä Ukkelin äidin kesällä tarjoamaa tomaattikeittoa, johon oli lorautettu hieman kermaa, joten se mielessäni lampsin kauppaan kerma- ja tomaattihyllyjä tutkimaan. Ja koska keltaisessa keittiössä on meneillään ikuisen valkosipulikauden lisäksi chilikausi, maustoin keittoni molemmilla lemppareillani. Ja hyvää tuli, eikä edes kirvellyt suuta.
Resepti kaikessa yksinkertaisuudessaan on seuraavanlainen:
- 1 iso purkki/tölkki tomaattimurskaa (olisiko siinä ollut 370 grammaa, tai joku muu yhtä häiriintynyt määrä..)
- 1 dl kermaa
- (chili)öljyä
- 1 sipuli
- 3 yksikyntistä valkosipulia (tai vaikka vähän enemmänkin)
- 1 chili
- mausteita (mustapippuria, chili explosionia, timjamia)
- 1 l kanalientä
Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä chiliöljyssä. Lisää kanaliemi ja tomaattimurska. Anna pulputtaa vajaa tunti, jotta neste haihtuu ja keitosta tulee paksumpaa. Lisää kerma ja mausteet, kuumenna kiehuvaksi. Ja sehän on sitten siinä.
Tunnisteet: keitot
2 kommenttia:
Ja tätähän kokeillaan.
Ethän tykkää pahaa jos lisäilen omiani sekaan..:-)
Totta mooses reseptiä saa tuunata oman makunsa mukaan!
Lähetä kommentti
Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]
<< Etusivu