Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Santa Maria Extra Fine Selection, osa 1

tiistai 13. maaliskuuta 2012

Santa Maria Extra Fine Selection, osa 1Tästä alkaa lupaamani lempparimaustesarjani esittely. Kyseessähän on siis Santa Marian Extra Fine Selection, josta olen höyrynnyt täällä useasti aiemminkin. Ehdoton lempparimausteeni on sarjan Chili Explosion, jota voi laittaa lähes ruokaan kuin ruokaan, mutta myös muut maistamani sarjan maustesekoitukset ovat vallan mainioita. Santa Marian ystävällisellä avustuksella pääsin kokeilemaan kaikkia sarjaan kuuluvia mausteita, ja aion esitellä niin uudet kuin vanhatkin mausteystäväni nyt myös teille.

Sarjan maustemyllyt on uudistettu ihan hiljattain, ja uuden koneiston luvataan olevan entistä kestävämpi. Uuden myllyn lisäksi maustesarjaan on tullut myös täyttöpusseja sarjan suosituimmista mausteista, jottei aina tarvitsisi ostaa uutta myllyä. Näppärää. Yksi syy miksi maustesarjaan alunperin ihastuin oli se, että pääsen rouhuttelemaan makuja maustemyllystä kuin huippukokki ikään. Myllystä tuleva ääni on minusta valtavan hauska, ja tuohan mylly myös mausteiden maut sekä tuoksut paremmin esiin kuin tavallinen sirotin.

Sarjan esittelyn aloittaa itseoikeutetusti varsinainen mausteiden kuningas Chili Explosion. Maustesekoitus on varmasti monelle jo tuttu, sillä olen hehkuttanut sitä paljon niin täällä blogissa kuin ihan livenäkin. Moni tuttavani on jäänyt laillani armottomasti koukkuun täydelliseen maustesekoitukseen, ja tunkee punaista maustetta nyt ihan jokaiseen ruokaan. Etenkin miehet tuntuvat koukuttuvan Chili Explosioniin helposti, joten tässäpä pikku vinkki meille naisille, jolla voimme houkutella miehemme useammin keittiöön. Purkki Chili Explosionia miehelle käteen ja johan alkaa kokkaaminen!
Chili Explosionissa on (ylläriylläri) erilaisia chilejä sekä hieman paprikaa ja tomaattia. Maku on tulinen, muttei kuitenkaan liian poltteleva, joten uskallan suositella maukasta sekoitusta hieman pienemmissä määrissä niillekin, joiden korvista tulee savua jo pelkästään chilin näkemisestä. Tulisen ystävät taas voivat rouhaista mausteseosta ruokaansa hieman enemmän, ja lupaan että ihastut sen tuomaan mausteisen pehmeään tulisuuteen.

Itse käytän Chili Explosionia tosiaan lähes kaikkeen ruokaan, mutta etenkin kasvissosekeittojen, keitettyjen kananmunien sekä uunissa lämmitettyjen juustoleipien päällä se on ihan ehdoton. Chili Explosion on yksi sarjan kuudesta mausteesta, joista on saatavilla myös täytepusseja.

Chicken & Steak on yksi sarjan monikäyttöisimmistä mausteista ja suosittelenkin sitä yleismausteeksi ihan jokaiseen keittiöön. Pippureita, punaisia chilihiutaleita ja sinapinsiemeniä sisältävä mauste sopii kaikkiin liha- ja linturuokiin. Siitä on saatavilla myös täytepusseja, joten rouhaise ihan rohkeasti vaan maustetta kokkailujesi päälle ilman pelkoa myllyn tyhjenemisestä. Täytepussin ansiosta mylly on pian taas täynnä mausteseosta. Voihan simsalabim mikä taikatemppu.

Myös kolmas punertava mauste toimii hyvin yleismausteena monenlaiseen ruokaan. Pasta Rossa sisältää valkosipulia, tomaattia, chiliä ja välimerellisiä yrttejä. Nimensä mukaisesti Pasta Rossa sopii mainiosti pastaruokien maustamiseen, mutta se toimii hyvin myös tomaatti- ja chilipohjaisissa kastikkeissa sekä keitoissa. Voipa maustetta turauttaa myös pizzaan esimerkiksi tomaattikastikkeen päälle tuomaan lisämakua herkkulättyyn.

Tunnisteet:

2 kommenttia:

Anonymous Huli kirjoitti...

Chili Exlposion kuuluu myös meidän keittiön lempimausteisiin! Parhaiten se sopii mm. Pad Thain kanssa. NAM! Ainoastaan mua ärsyttää tässäkin mausteessa se, että siinä on melkein 40% suolaa.. Mausteita, joihin ei olla tungettu kamalaa määrää suolaa, on välillä aika vaikea löytää.

13. maaliskuuta 2012 klo 14.05  
Blogger Martina kirjoitti...

Hei joo, kyseinen maustepurkkihan tosiaan möllötti pöydässä itsenäisyyspäivänä. Ja joo, oon samaa mieltä et mausteseokset sisältää yleensä ihan liikaa suolaa. Tavallisessa sitruunapippurissakin on melkein puolet suolaa. Ei pidä siis lisätä suolaa enää erikseen niihin ruokiin, joihin laittaa mausteseoksia.

14. maaliskuuta 2012 klo 8.31  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu