Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Tuunaa laskiaispulla

sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Tuunaa laskiaispulla
Laskiainen lähestyy ja mitäpä muutakaan silloin tehdään kuin lastataan reppu täyteen evästä, puetaan lämpökerrasto päälle ja riennetään rakkaiden kanssa pulkkamäkeen. Aurinkoisena pakkaspäivänä lumi natisee mukavasti pulkan alla ja ilmaan pöllähtävä raikas lumipilvi iskee töyssyn kohdalla kasvoille. Pulkkamäen kupeessa pidetään tauko ja kaivetaan vihdoin eväät esille: Kuumaa kaakaota ja laskiaispullaa.

Laskiaispullan perinteisiä täytteitä ovat hillo ja mantelimassa, ja molemmille löytyy omat kannattajansa. Kumpi on sinun suosikkisi? Itse olen tässäkin asiassa hieman tylsä, sillä en osaa valita. Molemmat maistuvat hyvälle ja välillä tekee enemmän mieli hilloa, kun taas seuraavalla kerralla voi olla mantelimassan vuoro.

Mutta hei, hillolle ja mantelimassalle on kolmaskin vaihtoehto! Vai mitäpä tuumaatte tästä: Täytä laskiaispulla vaihteeksi lempparisuklaavanukkaallasi ja kermavaahdolla. Tästä pitävät lapsetkin ja yhdistelmä sopii täydellisesti kuuman kaakaon kaveriksi. Jutussa piilee jujukin, joka kuuluu seuraavanlaisesti: Lisälämpöä iloisen mäenlaskijan pullan täytteeseen saa tiputtamalla vanukkaaseen pari pisaraa tabascoa. Muutama pisara ei peitä suklaan, pullan ja kermavaahdon omia makuja vaan on kuin piste i:n päälle. Tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Mitä paksumpaa vanukasta käytät, sitä helpommin se pysyy pullan välissä, vaikka toisaalta laskiaispullan syömisen kuuluukin olla vähän sottaista pitkin sormia valuvine kermavaahtoineen. Sopiva tabascon määrä on 2-3 pisaraa per pulla, mutta hurjimmat tulisen ruoan ystävät voivat laittaa viisikin tippaa. Laskiaispullaohjeen löydät tietenkin iloiselta Hei me leivotaan! -sivustolta. Ja sitten vaan kohti pulkkamäkeä kaverit!

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu