Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Rusinahan toimii!

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Rusinahan toimii!En ole varmaan ainoa, jota epäilyttävät makeat jutut kuten hedelmät ja rusinat suolaisen ruoan seassa. Banaani lihakastikkeessa ja persikka kanapadassa ei vaan kuulosta kovin herkulliselta.. Rusinakin on hieman epäilyttävä kaveri, vaikka onkin ihan ehdoton vieras maksalaatikon seassa. Maksalaatikon lisäksi on kuin onkin myös muita poikkeuksia, joihin makeat kaverit sopivat, kuten einestiskin hedelmäkana-annos (terveisiä Tiimarin mikrolle, joka niin usein lämmitit hedelmäkanaseni) ja tämän postauksen possusalaatti, jonka ihan ehdoton yllättäjä on ystävämme rusina.

Namiin possusalaattiin tarvitaan:

- possua riittävästi (meillä oli iso pötkäle, josta käytimme puolet ja jätimme toisen puolikkaan pakastimeen odottamaan uusintakierrosta)
- 0,5 tl suolaa
- 0,5 tl pippuria
- 0,5 tl kuminaa
- 0,5 tl kanelia (me jätimme tämän välistä, sillä en ole kanelilla maustetun lihan suurin ystävä)
- oliiviöljyä
- valkosipulia
- tabascoa, chilikastiketta tai jotakin muuta tulista
- appelsiinia
- tuoretta pinaattia (voi jättää poiskin jos ei tahdo olla Kippari-Kalle)
- jääsalaattia
- paprikaa
- rusinoita (ja näitä ei sitten kannata jättää väliin vaikka saattavatkin kuulostaa melko eksoottisilta)

Sekoita mausteet, öljy ja chilikastike keskenään. Pyörittele lihaa mausteseoksessa ja ruskista sen pinta kuumalla pannulla. Tyrkkää possu parisataa asteiseen uuniin ja anna hengailla siellä 20-30 minuuttia. Tee sillä välin salaatti:

Huuhtele pinaatti ja jääsalaatin lehdet sekä pilko ne vähän pienemmiksi. Silppua paprika. Fileoi appelsiini leikkaamalla ensin sen päät tasaiseksi ja kuorimalla sitten loput kuoret veitsellä poies, niin ettei valkoista pahaa osaa jää yhtään appelsiinin pinnalle. Leikkaa jokainen appelsiinisiivu välikalvojen (tai mitä ne nyt on) välistä ja tarkista vielä ettei niihin ole jäänyt valkoista kuorta. Se tuntuu nimittäin inhottavan kovalta hampaissa.

Kasaa salaattia, pinaattia sekä paprikaa lautaselle. Heitä päälle runsaasti rusinaa, sillä se ihan oikeasti sopii tähän hommaan kuin puukko Mervin naamaan (joojoo, ilkeä vertaus..). Asettele salaatin päälle possun pötkäleestä leikattuja siivuja sekä appelsiinia. Ylläty miten hyvin ainekset sopivat toisiinsa. Meikätyttö ripotteli vielä vähän lisää rusinoita lautaselle kesken ruokailun, niin herkullisesti ne sopivat tähän salaattiin. Om nom nom..

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu