Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Virvon varvon vorvon, anna mulle heti palkka!

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Virvon varvon vorvon, anna mulle heti palkka!


Tällaisen saaliin olin varannut palmusunnuntain virpojille, mutta tarkemmin asiaa ajateltuani päätinkin herkutella kaikki munat itse. Muahahahaa..

Otsikon kauniilla sanoilla virvoin äitiäni vielä pari vuotta sittenkin. Virpomisvitsana toimi naapurin pihalta napattu koristelematon risu, ja kaikesta huolimatta sain kuin sainkin palkaksi suklaamunia ja muita pääsiäiskarkkeja. Olipa kilttiä äidiltäni. Temppuani matkineella pikkuveljelläni kävi sen sijaan huonompi tuuri: Hänen virpomisyrityksensä päättyi perunan käteen lävähtämiseen. Hahhah, siitäs sai!


Virpomispäivää edeltävänä iltana kävimme porukalla Tixi Bandin konsertissa, jonka jälkeen suuntasimme Tikkurilan Chico'siin tutkimaan ravintolan uutta ruokalistaa. Mielenkiintoinen idea yhdistää ateriat kokonaisuuksiksi alueittain (West Coast, Texas, Little Italy jne..) eikä sijoitella enää burgereita samalle sivulle, alkupaloja allekkain, jälkiruokia listan perään jne.. Näinköhän tämä toimii? Luulisi olevan vaikea hahmottaa tarjontaa näin silputun ruokalistan perusteella, mutta ei tuomita ennen kuin paremmin tiedetään.
Hieman sekavahan tuo ruokalista oli, mutta toisaalta vaihtoehtoja oli sen verran vähän, että lista oli nopeasti selattu läpi. Minä valitsin pääruoakseni Rocky Mountain salaatin, jossa on salaatinlehtien ja tomaatin lisäksi karitsan sisäfileetä, chorizoa, sipuli-paprikapaistosta, portobelloa ja mozzarellaa sekä iiihana paneroitu sipulirengas. Hyvää oli, vaikka lihaosuus olikin ehtinyt jo vähän jäähtyä. Kuumempana olisi maistunut vielä paremmin. Annos oli sen verran täyttävä, että jouduin antamaan mahaani mahtumattomat jämät ukkelin haarukoitavaksi.


Jälkkäriksi otin mansikkasorbettipallon kinuskikastikkeella ja kermavaahdolla. Annos oli samanaikaisesti ihanan raikas sekä makea. Ravintolan henkilökunnalle annan täydet pisteet, sillä porukalla todella oli huumorintaju kohdallaan. Ainoa miinus illallisellamme olivat pikkupikku kärpäset, jotka pörräsivät häiritsevästi lautastemme yläpuolella. Samaisia kärpäsiä muistan hätistelleeni ennenkin Tikkurilan Chico'sissa, mutta muuten ravintolasta ei ole mitään pahaa sanottavaa. Kokemusta kyseisestä paikasta on paljonkin, sillä työskentelin aikoinaan kadun toisella puolella, eikä lapsuuden kotinikaan kovin kaukana sijaitse.

"Tiellä ken vaeltaa,
ken aasilla ratsastaa.
Maahan on laskettu vaatteita,
lehtiä, oksia.
Muurari-rabbi nyt
on matkalle lähtenyt.
Noussut on satulaan ratsunsa
kuitenkin kuningas."
(Tiellä ken vaeltaa)

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu