Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Kahen kilon siika!

keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Kahen kilon siika!
...tai ehkä vähän pienempi, mutta ihan sama, kalaa sain kuitenkin ja sehän on pääasia. Tapasin siikaystäväni Rossossa, joka on "tänne menen kun en jaksa miettiä minne oikeasti haluaisin mennä" -ravintolani. Rosso on aina lähellä, sieltä saa nälän mukaan pientä naposteltavaa tai isomman annoksen, ja vaihtoehtojakin on paljon. On pizzaa, pastaa, pihviä, salaattia, keittoa, leipiä, antipastoja jne.. En kuitenkaan pidä Rossoa lempiravintolala(lalala)ni, mutta silti jostakin kumman syystä löydän itseni sieltä aina uudestaan ja uudestaan.

Näin pääsi käymään myös eilen kun treffasin äippäni kaupungilla. Äidillä ei ollut oikeastaan ollenkaan nälkä, mutta minulla taas oli työpäivän jäljiltä aika isokin sellainen. Niinpä päätimme tallustaa Citykäytävän Rossoon juoruilemaan, juomaan lasit viiniä ja tilaamaan nälkämme mukaiset annokset. Äitille pieni tomaattikeitto (joka on muuten hurrrjan hyvää, kokeiltu on pariinkin otteeseen) ja minulle kunnon annos grillilistalta.

Olen viime aikoina yrittänyt opetella syömään kalaa, tekeehän fisu tuoreen tutkimuksen mukaan 15-vuotiaat ruotsalaispojatkin viisaammiksi. Ja koska olen lähes kaikessa kehityksessä suunnilleen ruotsalaisen teinipojan tasolla, uskon ja toivon, että kala auttaa minuakin menestymään älyä vaativissa askareissa. Niinpä tilasin pariloitua siikaa.

Älykkyyden lisääjän lisäksi lautasellani oli tillipestoa, Rosson arrabbiataa, vihreää salaattia sekä jogurttitapenadea. Arrabbiata on Rosso-Suomi -sanakirjan mukaan mausteista paprikasipulihöystöä, ja sopi mielestäni hyvin kalan kaveriksi. Annos oli muutenkin odotusteni mukainen ja mukavan kevyt, joten en joutunut tällä kertaa vyörymään portaita alas poistuessani ravintolasta. Nälkä kuitenkin katosi, joten siika kavereineen oli juuri sopivasti mitoitettu minun vatsalaukkuni mukaan.

Ruokailumme myötä sain myös kasvattaa matkakuumettani Rosson tarjoilemilla eteläviboilla, sillä laskun toimittaminen tuntui olevan yhtä vaikeaa kuin mitä se on puolitäydessä rantaravintolassa Välimeren tuntumassa. Mikä siinä muuten onkin etteivät ulkomaalaiset tarjoilijaystävämme halua millään tuoda laskua vaikka muu palvelu pelaisikin ripeästi? Haluavatko he pitää ihmisiä ravintolassa pidempään, jotta ohikulkijat näkisivät kuinka paljon asiakkaita ravintolalla on? Vai odottavatko he, että minulle tulee laskua odotellessani uusi nälkä ja tilaan sittenkin vielä jotakin? Tai ehkä olen vain niin ihana etteivät he halua päästää minua pois. Niin sen täytyy olla.

Tunnisteet: ,

11 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kyllä tuo savupullo oli ihan hyvä ostos. Riittoisakin varmaan, kun pienellä määrällä sai jo hyvät aromit. Riippuu tietysti siitä, miten paljon tykkää savun mausta :-)

11. maaliskuuta 2009 klo 17.19  
Blogger Martina kirjoitti...

Hyvä tietää, täytyykin käydä ostamassa pullo kun seuraavan kerran liikun WTC-talon kulmilla. :)

12. maaliskuuta 2009 klo 9.32  
Blogger Nelle kirjoitti...

olipa tutun oloista tekstiä - kun kävin keskustassa töissä päädyin myös pariin ravintolaan toistuvasti, vaikken niitä lempiravintoloina mitenkään pitänyt. Luulen että niissä tärkeää on mukavan rento ilmapiiri ja semmoinen sopiva "hämyisyys" tai jokin... Ruoka on lähinnä turvallista. :)

12. maaliskuuta 2009 klo 11.28  
Blogger Martina kirjoitti...

Nelle, uskallatko paljastaa mitkä olivat/ovat sinun "turvaravintoloitasi"? Kiinnostaisi tietää, jos vaikka saisin vaihtoehtoja iänikuiselle Rossolleni. :)

Itse luulen juurtuneeni Rossoon sen takia, että siellä on tullut käytyä ihan teinistä lähtien, ja muistoja on näin ollen kertynyt paljon. Jos en ihan väärin muista, niin muun muassa ensimmäinen ravintolaillalliseni täysi-ikäisenä oli Citykäytävän Rossossa. Ruokajuomaksi sai vihdoin viiniä! JES! :)

12. maaliskuuta 2009 klo 12.00  
Blogger Nelle kirjoitti...

no lähinnä vähän nolottaa myöntää, että yksi turvapaikoista oli iguana ;) Siellä mä en oikeastaan syönyt muuta kuin nachos supreme pavuilla. Sen ne teki hyvin - mutta loistavaa mutusteltavaa kaverin kanssa kaljaa siemaillen. Keskuskatu tai aleksi. Niissä sai yleensä jopa tuoreelta vaikuttavaa salaattia annokseensa :)

Sitten vähän Iguanaa parempaan kategoriaan menee Grande Grill, jossa suisikkiruoka on vuohenjuustosalaatti punasipulihillolla. Sitä punasipulihilloa sai erikseen pyytämällä jos sitä ei ollut. Samaa tasoa on myös Memphis. Erityisesti se yliopistokadun memphis.

Hyviä pizzoja taas saa vähän pidemmällä, albertinkadulla olevassa Rivoletossa:)

Salve on kanssa kiva paikka, mutta vähän kauempana. Tosi mutkaton ja ihana. Heillä on listalla vakiona tartar -pihvi, mutta kaikenlaiset leikkeet ja merenelävät ovat myös tosi hyviä :)

Siinä Rivoleton lähellä on muuten yksi loistava kahvila - heidän chapatat on ihan omaa luokkaansa. Miksi en nyt muista sitä nimeä... se on rivoletosta kamppiin päin, toisella puolella tietä rakennuksen kulmassa. Kannattaa käydä katsomassa.

12. maaliskuuta 2009 klo 13.13  
Blogger Martina kirjoitti...

Kiitos Nelle vinkeistä, näitä keltaisessa keittiössä tarvitaan, tapanani kun on käydä melko usein ravintolassa syömässä, enkä todellakaan halua mennä aina Rossoon. :) Iguana on tuttu paikka minullekin, ja esimerkiksi Grande Grilliä ja Memphisiä olen harkinnut joskus vakavasti, mutten ole vielä päässyt toteutuksen asteelle.

Rivolettoa ja Salveakin täytyy kokeilla ja vinkkaamaasi kahvilaa voin yrittää bongata työmatkallani, kunhan kelit sallii taas kävelemisen. Jes, nyt minulla on paljon uusia ravintolakokemuksia odottamassa toteutumistaan! Jos vaikka löytäisin uuden turvaravintolan. :)

13. maaliskuuta 2009 klo 9.42  
Blogger Nelle kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

16. maaliskuuta 2009 klo 8.50  
Blogger Nelle kirjoitti...

niin paljon kirjoitusvirheitä, että jopa näin paatunutta typottajaa ahdisti. Uusi yritys.

Muistin sen kahvilan nimen: Grand delicato :)

http://www.hs.fi/menot/ravintola?id=loc_105329

Kannattaa kokeilla. Samoin, jos et ole koskaan käynyt salvessa, siellä kannattaa käydä. Se on myös paikka, minne voi huoletta viedä minkälaisen tahansa miehenkörmyn syömään - kukaan ei lähde nälkäisenä :) Paikka on tosi merimieshenkinen. Tykkään hurjasti siitä rennosta tunnelmasta, massiivipuisista pöydistä ja iloisesta ja elävästä tunnelmasta joka siellä iltaisin on. Isommalla possella kannattaa tehdä pöytävaraus.

16. maaliskuuta 2009 klo 8.52  
Blogger Martina kirjoitti...

Oijoi kun vaikuttaa ihanalta tuo kahvila ainakin linkin takaa löytyvän kuvauksen perusteella. Ja hyvä tietää että Salvessa saa vatsansa täyteen. Jos vaikka saisin houkuteltua ukkelin mukaani.. :)

16. maaliskuuta 2009 klo 12.15  
Blogger Nelle kirjoitti...

jos joskus haluat vaikka lähteä ihan seurassa sitä kahvilaa tyyppaamaan niin viesteile.

25. maaliskuuta 2009 klo 20.03  
Blogger Martina kirjoitti...

No mutta sehän olisikin mukava idea! Palaan asiaan. :)

27. maaliskuuta 2009 klo 8.57  

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu