Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

 Un, dos, tres..

lauantai 21. helmikuuta 2009

Un, dos, tres..


Dos

Ystävänpäivän kolmen ruokalajin menusta innostuneena (tai minä ainakin innostuin kuin pieni sika, ukkelista en mene takuuseen) päätimme syödä tavallisena keskiviikkoiltanakin kolme ruokalajia, samalla kun katsoimme miten Unelmien Poikamiestä kiusattiin telkkarissa.
Pienellä vaivalla päästiin kun pitäydyttiin suht simppeleissä ruokalajeissa, ja ostimmepa osan jopa lämmittämistä vaille valmiinakin. Minä pieni sika katoin pöydänkin hianosti, vaikkei kumpikaan meistä tainnut edes koskea lautasliinaan muuta kuin siirtääkseen sen pois tieltä. Mitäs me sivistyneet..? Mutta on se vaan silti kivaa kun on nättiä.

Alkuruoaksi söimme fetakatkarapusalaattia ja kevätkääryleitä. Salaattiin tuli fetan ja katkarapujen lisäksi jääsalaattia, salottisipulia, punaista ja vihreää paprikaa, kurkkua sekä mustia oliiveja. Ukkeli lurautti vielä hieman valkosipuliöljyä mausteeksi. Kevätkääryleet löytyivät kaupan pakastealtaasta (tai oikeastaan pakastekaapista tai semmosesta, kyllä te tiiätte..) ja paketin uumenista paljastui myös hyvvee soosia. Ties mitä olikaan nimeltään..


UnPääruoaksi teimme täytettyjä porsaan pihvejä. Hakkasimme pihvit ensin ohueksi uudella lihanuijallani (ei siis enää vasaralla, edistystä!) ja maustoimme ne pippuriseoksella, cayannepippurilla ja olikohan se kolmas purkki mustapippuria? En katsonut niin tarkkaan mitä se ukkeli sinne tömäytteli. Tai itseasiassa katsoin, mutta unohdin jo.. Puolet pihvistä peitettiin oliivisuikaleilla sekä ohuilla valkosipulisiivuilla, jonka jälkeen täytteetön puoli taitettiin täytteellisen päälle (toisinkin päin voi kokeilla jos haluaa keräillä oliiveja lattialta). Taitoksen pysyvyys varmistettiin cocktailtikulla.

Perunapuoli oli niin ikään pakasteesta kaivettu. Oolannin pekoni-chiliröstiperunat maistuivat namilta pihvin kera, varsinkin kun silppusimme perunoiden sekaan vielä puolikkaan yksikyntisen valkosipulin, joka jäi pihvien täytteestä yli. Kastikkeeksi teimme maailman helpointa pippurikastiketta, johon tulee purkki ruokakermaa ja paketti mustapekkajuustoa.

Tres

Jälkiruoaksi ajattelimme syödä mangojuustokakun jämät, mutta olimme molemmat niin ähkyjä jo siinä vaiheessa, että tyydyimme jälkiruokailemaan vain M&M-namuja. Minä pidin enemmän pähkinäisistä suklaarakeista (keltainen pussi), kun taas ukkeli söi sen toisen (ruskean) pussin melkein yksinään.

"Un, dos, tres
Un pasito pa'delante, Maria
Un, dos, tres
Un pasito pa'atras.."
(Ricky Martin - Maria)

Tunnisteet: , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu